Tips voor de keuze (3)

Michael Sparough sj en Tim Hipskind sj, twee Amerikaanse medebroeders, hebben samen met Jim Manney een boek geschreven over wat de ignatiaanse traditie ons kan leren over het maken van keuzes: “What’s your decision?” Aan het eind van hun boek geven ze twaalf tips van Ignatius om te komen tot een goede keuze. Ik deel ze graag met u, drie per drie.

7. Hoed je ervoor om je persoonlijke verlangens te omhullen met spiritueel woordgebruik. Het is niet erg moeilijk om je ervan te overtuigen dat wat jijzelf wil dat is wat God van jou vraagt.

8. Hoe voelen de gevoelens aan? De Heilige Geest is zacht en bevestigend. De boze geest is luidruchtig en haalt je uit je evenwicht.

9. Analyseer doorlopend je gedachten, handelingen en motieven. Wil je je bekwaamheid om goede beslissingen te nemen aanscherpen, dan vraagt dit tijd . Het vraagt denkwerk en zelfonderzoek. Het is maar in de mate dat je bereid bent om daar echt tijd voor uit te trekken dat je uiteindelijk in staat wordt om het kwalitatieve onderscheid te maken tussen wat je ingegeven wordt door de goede geest, en wat komt van de slechte geest.

Reacties

Meest gelezen

Je vertelt het beter zélf!