Amazing japanese precision

Grappig?  Zeker. Maar ook iets meer. Deze in Japan erg populaire shows zeggen veel over de Japanse cultuur en zelfverstaan.

We kunnen als Westerlingen zeker iets leren van het groepsgevoel van de Japanners. Hun vermogen om zichzelf terzijde te schuiven ten voordele van de groep is reëel.

De meest spectaculaire beelden komen vanaf 1'36.

Zelf verkies ik het christelijke personalisme.

Reacties

Anoniem zei…
Doet me denken aan de droom van Jozef met de korenschoven. Keurig in het gelid, ontelbaar veel tarwekorrels die zich in halmen (parochies) buigen voor de proto-Jezus van het OT, geheel in orde. En toch inderdaad: volkomen persoonlijk, dus rijk geschakeerd als de natuur, niet allemaal hetzelfde jasje, met God de Vader onder 4 ogen, iedere korrel apart bemind en met respect en gevoel voor ieders eigenheid geleid naar de eeuwige zaligheid. Inderdaad God, U wilt ons dienen, het is zo.
Anoniem zei…
Als westerling gaat ook mijn voorkeur naar het christelijk personalisme. En meteen maak ik de bedenking: hoe vertrouwt ben ik met dat uitermate groot groepsgevoel en verantwoordelijkheidsgevoel voor de groep dat ik daar zou kunnen voor kiezen? En wat zou Jappanners tegenhouden om te kiezen voor het christelijk personalisme? Je kan maar kiezen vanuit een weet hebben van. En dit werkt in twee richtingen.

Meest gelezen

Hoe je een crisis kan ombuigen naar een weg van groei (4/6)

Wat je zélf kan doen om de crisis te lijf te gaan: concrete tips van Ignatius van Loyola (5/6)

Waarom heiligen vaak niet makkelijk zijn in de omgang - homilie van Nikolaas Sintobin sj