Wat is meer waard dan de gave om doden op te wekken


Je eigen wil los kunnen laten is meer waard dan de gave om de doden op te wekken.
Ignatius van Loyola

Reacties

Anoniem zei…
Hartelijk Dank U voor aanreiken citaat, wijsheid, ignatiaanse spiritualiteit, wil.Hartelijk Dank U voor aanreiken een handleiding met Uwe citaat om de "eigen (mijne) wil onder loep nemen. alstublieft citeer deel tekst, dat over mijne (onze mensen) wil is "besproken" voor/als redeneren: " ......" De wil tot manifesteren en tot handelen in de manifestatie komt uit het diepste innerlijke kern van ons wezen"......."...Ieder mens kiest zijn eigen pad"......." De vrije wil is de gerichtheid van het denken, van de mens die de vrije wil kleurt."........." en die gerichtheid kan op het Lager Zelf,............... of op het Hoger Zelf,......... het Universele, gericht zijn waardoor de totaliteit centraal staat,........... en dan proberen zo positief mogelijk beïnvloeden van het welzijn van alle wezens........"Mededogen zonder wijsheid onvoldoende basis geeft voor het goed kunnen helpen van anderen".........Want iemand kan goede bedoelingen hebben maar vanuit onwetendheid mogelijk niet de positieve doelen bereiken kan.........Iederéén kan naar zijn hoogste inzichten op dat moment anderen helpen. " ..."
einde citeren. Mijn redeneren: ik ben dankbaar voor: op deze Blogspot by Nikolaas Sintobin SJ elke dag schat aan wijsheid kunnen lezen, gaan overdenken, en proberen van andere visie verder zien.Rooms Katholieke Kerk met de Heer Paus Franciscus en ZIJNE heeft Inspiratie Uitstraling, en WIJ ( ik, de mijne en alle anderen) nodig hebben, die Inspiratie op te kunnen vangen.
Anoniem zei…
Hartelijk Dank U voor wijze les " Je eigen wil los kunnen laten" ik heb pas nu begrepen (hoop ik) de betekenis van deze woorden. In Woorden boek : " loslaten"=vrijlaten, laten gaan, niet meer vasthouden, niet blijven vastzitten, niet loslaten =zijn pogingen niet opgeven, niets loslaten= zich niet uiten".
Zo net mijn ervaring, mijn eigen wil los kunnen laten" en laten gaan, en tot God gebed richten en vraag stellen "God help mij" gelukkig op zo een vraag God helpt, omdat op dit moment heb ik mijn wil losgelaten die in weg stond .
Hartelijk Dank U voor Uwe Inspirerende citaten en levens wijsheden.

Meest gelezen

Je vertelt het beter zélf!

Voorwaarde om volmaakt te worden

Ook een blog(ger) doet het graag soms wat rustiger aan ...