Wie nodig jij uit deze dagen?


Wij nodig jij uit deze dagen,

Wie geef jij de kans om te ontdekken wie Jezus is?

Reacties

Anoniem zei…
Ik heb mijn Kruis zoals ieder jaar weer mee genomen naar het familiefeest!
Met de rozenkrans in mijn broekzak richting feest!

Maar, mijn kruis is die avond gelukkig soms ook bedekt met rozen.
Want, het is niet allemaal die dag kwelling, want Christus komt af en toe het feest besproeien met hoop en licht!

En die hoop zie ik dan:
1ste Als de kinderen bij mij zitten om over de ster van Bethlehem en Jezus te vertellen.
2de Als er in het kerstspel ook enkele christelijke vragen beginnen te zitten, wel tot verbazing van het familielid die het spel had gemaakt. :) 
3de En als ik als kerstcadeautje een voorwerp van het strand ( waar Paus Franciscus met de wereldjongeren dagen aanwezig was ) krijg.

De kinderen vinden mijn verhalen super, en gelukkig zeggen de ongelovigen familieleden er niets van. Er stonden ook voor het 1ste jaar kerkliederen op als achtergrondmuziek. En op het einde van de avond werd ik nog een keer getrakteerd op een Marialied. Bij al deze lichtpuntjes vervagen natuurlijk al die kwade blikken en vernederingen ( die jammer genoeg ook op het feest aanwezig zijn ) als sneeuw voor de zon.

Ik hoop dat het licht van Christus dat tijdens het feest “iedere keer weer neerdaalt op mijn familie" verder in het jaar tot bloei mag komen. En hopelijk is dit het laatste familiefeest waar de geboorte van Christus, soms kan veranderen in een kruisweg op kerst!

Hoop doet leven!
Tinus
Anoniem zei…
Gezien heb ik niemand. Gehoord des te meer en bij sommigen betekend dat vertellen, uitwisselen of juist alleen luisteren,de telefoon brengt zijn geld op: ik mag vrij bellen tegen een vast tarief.
Tegen morgen zie ik op: onnozele kinderen, niet leuk al jaren "mijn" dag, de eerste keer was niet leuk want de anderen moesten naar Oma, ik kwam de wereld in. Bezoek heb ik afgezegd,we vieren het als iedereen weer een normaal eetgedrag vertoont.
Een zucht van verlichting, even en de dag is voorbij. Ze zijn welkom, maar morgen niet.
Anoniem zei…
Hartelijk Dank U Pastor Nikolaas Sintobin SJ voor idee inspiratie aanreiken. Thema: "Wie nodig jij uit deze dagen?".
Ik zou heel graag die wetenschapper van Nederlandse origine Robbert Dijkgraaf uitnodigen om hem gelegenheid geven, te vertellen wat zij in "Gods Naam" die wetenschappers in die duur verblijf in Princeton zijn mee bezig????? zijn zij bezig met "zwarte gaten? " okee,
wel ook kunnen zij zich bezig met kortere termijn denken in dit geval? Energie aanschaffen !!
zonder de Planeet Aarde Leeg plunderen! door enkelen!
De bijdrage aan hun verblijf aldaar is ook mede door "onze geld donaties",
is verteld in een tv-praat programma met een vooraanstaand Journalist en die wetenschapper Robbert Dijkgraaf.
Er is gigantisch voorraad aan oorlog tuig opgebouwd door die onverzadigde verlangen van aandeel houders van oorlog industrie om continue geld verdienen.
Er wordt veel meer oorlog tuig geproduceerd dan de oorlogen nu kunnen '"verwerken"'.!
Let Op ! Mensen zijn nu wijzer en verlangen VREDE.
De ideale samenwerking van wetenschappers, waar Robbert Dijkgraaf begeleid ondersteund zou kunnen zijn : RECEPT: !
ontmantelen, scheiden, scheikundig, grondstoffen van alle overtollige oorlog tuig industrie voor NIEUWE INDUSTRIE,
waar wereld wijd grote werkgelegenheid zou ontstaan, door eerst:
die tanks, bomen , vliegtuigen bomen werpers ontmantelen, en aanwenden voor PEACE industrie
voor nieuwe wind molens voor energie en voor nieuwe "ZON nucleaire fabrieken voor energie", dat werken heel veilig met een magneet band omheen, en energie produceren onuitputtelijk en gratis voor allen.
(gratis? wel met een kleine bijdrage van iedereen).
Wie nodig jij uit deze dagen?
voorstel idee alstublieft: Wetenschappers zoals Robbert Dijkgraaf die in VS in Princeton tijd besteden aan langzaam denken aan "zwarte gaten",
uitnodiging ! denk aan mensheid op Planeet Aarde nu!
en bedenk creatieve oplossingen voor Vrede, Energie en Liefde voor Alles .
m.i.
Anoniem zei…
alstublieft aanvulling, toelichting op een impulsief reactie van 29 december 3013, 19:14, thema: " Wie nodig jij uit deze dagen?".
1. Wetenschapper Robbert Dijkgraaf is een bekende Nederlander en ik ben dankbaar dat op televisie hij heeft in een college uitgelegd hoe onze prachtig Universum/kosmos er uit ziet en samenwerkt.
Hij is zondag j.l. op een kwaliteit "praat programma" uitgenodigd om vertellen over toekomst plannen van "zijn" bekende Princeton. En ik had wishful thinking, en ben teleurgesteld in zijn antwoorden, over wat alle grote getale wetenschappers aldaar aan doen zijn.
2. Wetenschappers zijn wetenschappers geworden ook dank zij gemeenschap geld is verteld, redenering van mij is dat zij ook plichten hebben gemeenschap dienen, waar mogelijk zou zijn ook op kortere termijn.
3. Er is op dit moment heel veel leed in Wereld onder mensen, kinderen die nog kind zijn van 8 jaar leeftijd, hard moeten werken, in mijnen, kolen mijnen, steen groeven, naai ateliers en veel veel erger in prostitutie om zichzelf en hun familie onderhouden.
In Nederland j.l. op televisie is aandacht besteed aan zo genaamd "hoeligans" jong volwassenen, die voor vermaak, om "lol trappen" (op dagen, bij georganiseerde voetbal wedstrijden) gaan die "hoeligans" vernielingen aanbrengen aan gemeenschappelijke goederen, trein stoelen vernielen met messen, bussen vernielen, in brand steken auto's en et cetera.
3. Transformatie.
Transformatie is nodig in denken van vele bestuurders in "systemen" dat misschien zijn "her en der" vastgeroest.
bijvoorbeeld: op televisie kort geleden is informatie verteld over Rotterdam Haven.
Vroeger waren daar " arbeiders" die heel hard moesten werken, voor karig loon. En NU ? Nu is anders.
Nu was een uitnodiging voor sollicitatie voor jonge, talentvolle mensen om in Rotterdam Haven werken.
Dat zwaar werk dat vroeger is gedaan door, toen arbeiders, nu wordt gedaan door "robots - machines".
Nu zijn jonge talentvolle mensen nodig die comfortabel op hun stoel zitten, en alleen een computer scherm gade slaan, of alles verloopt naar wens, en natuurlijk alles verloopt naar wens met hoogkwaliteit machines.

4. Voorstel idee voor die honderden wetenschappers daar in Princeton, naast hun belangstelling voor "zwarte gaten in Universum" waar m.i. een mens kan het weten maar geen invloed verder kan doen voor manipuleren.
Beter zou zijn, een deel tijd besteden aan ontwerpen super moderne machines ROBOTS, voor die mijnen, waar die kinderen werken, voor die ateliers waar die kinderen werken,
en voor al die kinderen super moderne leer- computers schenken, en alle oorlog tuig dat verouderd is, ontmantelen grondstoffen terug winnen, voor andere bestemming voor welzijn en vrede.