Paus Franciscus over het uiteinde van de aardeOp vrijdagmorgen, 3 januari 2014, ging Paus Franciscus voor in de eucharistieviering in de Gesù Kerk in Rome, samen met 300 medebroeders-jezuïeten, nav de heiligverklaring van Pierre Favre sj. Graag bied ik u enkele uittreksels aan (3/3)


Favre laat ons zien wat het betekent  “om  te verlangen dat Christus de centrale plaats inneemt in het hart. ” (Memoriale, 68). Alleen wanneer je gericht bent op God is het mogelijk om naar de uiteinden van de aarde te gaan! En Favre reisde zonder ophouden – ook naar de geografische grenzen –; zozeer zelfs dat van hem werd gezegd: “Het lijkt erop dat hij geboren is om nergens stil te blijven staan” (MI, Epistolae I, 362). Favre werd verteerd door het intense verlangen om de Heer te verkondigen. Als we niet datzelfde verlangen hebben als hij, dan moeten we tijd maken voor vurig en stil gebed en de Heer vragen, op voorspraak van onze broeder Pierre, om ons opnieuw te boeien met die betovering van de Heer die Pierre tot al zijn apostolische “dwaasheden” bracht.

Reacties

embharland1970@gmail.com zei…
We eindigen, ik dan, bij God. Het is het enige begin en blijft bij je.
Houd dat maar eens vast, zo moeilijk!
Anoniem zei…
wat mooi...

Meest gelezen

Over een onbeduidend nonnetje dat het leven van miljoenen mensen veranderde - homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe de duivel het liefst tewerk gaat

Kan je van Jezus houden? Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe kan ik Gods plan voor mij op het spoor komen?

Moet je dom zijn om te geloven? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de komende zondag