Waarom een lege doos een waardevol geschenk kan zijnOnderstaande overweging verscheen enkele dagen geleden op www.gewijderuimte.org

Als we de kersttijd achter ons laten en het nieuwe jaar instappen, dan begint mijn gezin de laatste versieringen op te ruimen en overgebleven inpakpapier en geschenkdoosjes op te bergen. Dit herinnert me aan een gebed, vele kerstvieringen geleden. Mijn geestelijke begeleider suggereerde mij toen al  biddend na te denken over het geschenk dat ik Jezus zou willen aanbieden. Ook over het geschenk dat Hij mij wel zou kunnen geven. Hij stelde mij dit voor in een heel moeilijke periode in mijn leven, toen ik heel wat tegenslagen te verwerken had. Erover nadenken dat God mij nog heel wat genadegaven te bieden had, troostte en  bemoedigde mij.

Op een avond beeldde ik mij al biddend in dat Jezus me een cadeau gaf: een grote, mooi ingepakte doos, met daarrond een purperen lint. Ik opende de doos en zocht met mijn hand naar wat er wel in kon zitten. Na wat zoeken vond ik alleen purperen en gouden zijdepapier. Onmiddellijk begreep ik dat de lege doos het geschenk was. De leegte zelf was een mooi geschenk: onthechting.


Marina McCoy

Reacties

Anoniem zei…
Het is de Stilte in de lege doos,
die ik vond
en terstond verlicht.... en heel mooi,
mij het wonder bracht ......
Los van alles om mij heen
mocht ik ervaren dat HIJ alleen
Zo een lege doos geven mag .
Dank u , Vader .

Meest gelezen

Je vertelt het beter zélf!