Een vakantie/zomer-tip: "Leven met Ignatius": een boek van Nikolaas Sintobin sj


‘De ignatiaanse spiritualiteit is geen leer.
Ze heeft meer weg van een gereedschapskist
met instrumenten die we kunnen gebruiken
om intenser te leven.’

Nikolaas Sintobin
Leven met Ignatius
Op het kompas van de vreugde

Eenvoudige handvaten om vreugdevol te leven, met de ervaring van Ignatius van Loyola, de stichter van de jezuïeten, als inspiratiebron.

‘God vinden in alle dingen’.  Zo kun je de ervaring van Ignatius samenvatten. Ignatius ligt aan de oorsprong van een spiritualiteit die wereldwijd mensen intenser en bewuster doet leven, met als focus  de persoonlijke ervaring van vreugde. Paus Franciscus, zelf jezuïet, is het sprekende bewijs dat die vreugde een leidraad kan worden.

Dit boek geeft concrete tips, geïnspireerd door het leven van Ignatius en gaat in op vragen als:  Wat is een geslaagd leven? Hoe kom ik erachter wat ik met mijn leven moet aanvangen? Hoe verhouden zich hart en verstand? Kiezen, hoe doe je dat? God, heeft die nog betekenis? Zo ja, hoe kun je Hem op het spoor komen? Trouwens, geloven in God, wat wil dat eigenlijk zeggen?

Leven met Ignatius verschijnt in de reeks ‘Leven met…’: toegankelijke, bondige boekjes die de lezer laten kennis maken met de spiritualiteit van grote denkers uit de geschiedenis van religie en filosofie. Persoonlijk van toon, informatief en met impulsen om de ervaring van die denkers toe te passen in je dagelijks leven.

Leven met Ignatius
Nikolaas Sintobin
96 pagina’s | € 14,50 |ISBN 978 90 211 43811
Uitgeverij Meinema, Zoetermeer

Reacties

Anoniem zei…
Proficiat Nikolaas! Ik kijk er al naar uit!
Kan je zeggen vanaf wanneer het boek daadwerkelijk in de rekken van de Standaardboekhandel zal liggen?
Dank! Ik weet dat het in Vlaanderen wordt verdeeld door Averbode. De eenvoudigste wijze om het te verkrijgen is het te bestellen via het internet. Dan krijg je binnen enkele dagen thuis besteld! Veel leesplezier!

Meest gelezen

Bestaat atheïsme echt? Het antwoord van Lode Van Hecke, abt van Orval

Het sterfbed als leessleutel voor de ontmoeting met Jezus - homilie van Nikolaas Sintobin sj

Als Maria zegt: Ik wou dat ik dood was