De kern van ieder gebed


Onderstaande tekst verschijnt vandaag op www.gewijderuimte.org

De ware kern van ieder gebed is erkennen dat God met ons is. Dit is ook de betekenis van een van Gods namen. Het is een naam die we in de adventstijd telkens weer horen: Emmanuel. De Heer zij met Maria. De Heer is met ons.

Hoeveel moeite kost het ons om te midden van de drukke voorbereidingstijd even te pauzeren? Hoeveel inspanningen vraagt het van ons om te midden van de koopjes, de decoraties, de familiebijeenkomsten en de feestjes even stil te staan? Het bezoek van de engel en de wonderbaarlijke ontvangenis verstoorden het leven van Maria op dramatische wijze. Hoe hoor ik vandaag doorheen de boodschap van de engel, de stille en zachte stem van God (1 Ko. 19.12)? Wat verlangt God in mij te verwekken? Hoe wil God mijn lichaam gebruiken om de levende Christus mens te laten worden?

Tijdens onze tocht door de Advents- en Kersttijd kunnen we Maria’s voorspraak vragen. We proberen te kijken naar haar als voorbeeld. We zien hoe zij de alomtegenwoordige schaduw van Gods Geest heeft ontvangen. Maria gaf haar jawoord aan de Heilige Geest. Ik kan op haar vertrouwen opdat ook zij mij zou begeleiden om mijn jawoord te geven.


Chris Sullivan

Reacties

in deze tijd keer ik naar binnen......ik geef ook mijn ja-woord aan God en zal me toch zo open mogelijk opstellen voor de mensen om mij heen maar wel met veel stilte-tijd......dat heb ik zo nodig om goed te luisteren naar God's verlangen...

Meest gelezen

Een abdijkerk zonder tabernakel, kan dat?

Nikolaas Sintobin sj openhartig over zijn reactie op verkiezing paus Benedictus

Latijnse liturgie in de eenentwintigste eeuw, kan dit eigenlijk nog?