In de leer bij de tuinier om zonde te bestrijden
Onderstaande tekst verschijnt vandaag op www.gewijderuimte.org.

In de late zomer, als columns over tuinieren aanmanen voorzichtig te zijn met onkruid  uit te trekken, viel het mij op dat er relatief weinig onkruid was op plekken in de tuin waar ik jarenlang vorstbestendige planten geplant had. Waar hosta’s, vlinderstruiken en mierenegel groeien, is er minder kruid om te wieden. Zelfs het meest voorzichtige wieden kan de efficiëntie niet vervangen van het  eenvoudig kweken van planten door zorg te besteden aan water en grond en dan de zonneschijn en God de rest te laten doen.

God zorgt voor ons als een hovenier die aanmoedigt wat binnenin goed is. Jezus vertelt ons over het koren en het onkruid die samen moeten opgroeien tot aan de oogst. Allen hebben wij iets van beide binnenin ons. Maar Jezus gebruikt ook beelden als de gist in het brood, lelies op het veld en de vermenigvuldiging van de broden om te tonen dat wat God voor ons verlangt is dat wij blijven groeien in Christus.

Ook wij kunnen aandacht besteden aan de complexiteit en de warboel in onszelf en in onze relaties door te cultiveren wat liefdevol en goed is in plaats van alleen maar te vermijden wat slecht is. Dan kunnen we ontdekken dat als we zorg besteden aan de groei van onze liefde, er minder en minder plaats is voor onkruid.


Marina McCoy

Reacties

Bedankt voor deze bemoediging om in te zetten op een "lieflijk samenzijn met anderen" Ps 133...want daar gebiedt de Heer Zijn zegen, Leven in overvloed !

Meest gelezen

Wat doen met die eeuwige onrust in je ziel? Een gouden tip van Ignatius bij het begin van het nieuwe jaar

Die koude stal ben jezelf! Waarom het goed is Kerst te vieren als het ijskoud is.

Eenvoudig recept om 2019 goed te beginnen

Aanvaarden als deur naar groei