De Drie Koningen, op zijn Russisch (deel 1)


Op de dag vóór het feest van Drie Koningen, graag deel 1 van deze heerlijke Russische tekenfilm.

Zijn kracht ligt zowel in zijn bijna kinderlijke creativiteit als in de trouw aan het eigenlijke verhaal.

Reacties

Anoniem zei…
Hartelijk Dank Pastor U, Nikolaas Sintobin SJ voor creativiteit, kunst, schoonheid, video, Russisch kerstverhaal,
Drie koningen.
Ik ben tot tranen ontroerd.
Super Hartelijk Dank U.
Anoniem zei…
aanvulling alstublieft op reactie van 5 januari 2014, 11:58.
Nog eens Super Hartelijk Dank voor Uw Creativiteit Pastor Nikolaas Sintobin SJ voor delen met ons met prachtige teken film/video .Dat "vogeltje die na de Engeltje in oor fluisteren, vliegt naar binnen hutje voordat Maria deurtje sluit, en: bij komst van Jozef dat "vogeltje" uitvliegt bij deur openen, en Hij kijk verbaast.
Deze tafereel is m.i. de voorstelling van "Reïncarnatie".
Voor mij de "reïncarnatie" is te begrijpen, door mijn ervaring met personen dierbaren die overleden zijn, dat mijn ervaring is: sterven is niet definitief, dat is voelbaar van blijven " voortbestaan", na begraven, na crematie en later.

In Nederland in Den Haag, in september 2007 is Symposium geweest titel: " Reïncarnatie Mystiek én Maatschappelijk".
Klein deel tekst van thema's van dat Symposium: " Reïncarnatie: sociale verbondenheid",
"Geboorte:hoe je wordt wie je was" , " Groei: hoe je wordt wie je wilt zijn".
einde citeren.
mijn verbeelding is als volgt:
1-e: na sterven is " onsterfelijke molecuul van ons op dat moment met "code van onze kosmische ontwikkeling graad met die trilling frequentie", vrij, om de kosmos in trekken.
2-e:" Wij" verder hebben vrije wil om naar believen opnieuw Reïncarneren,"wij" worden aangetrokken voor de voor ons geschikte "trilling frequentie" van op dat moment gaande "conceptie" . "

Redenering: citeer deel tekst: " Waar en wanneer worden we wedergeboren?, dat proces verloopt niet toevallig op een plaats op aarde en bij een willekeurig ouderpaar: Mensen zijn denkers. In de vele levens die achter ons liggen hebben we gedachten gedacht en op basis daarvan keuzen gemaakt en gewoontepatronen opgebouwd. Zo hebben we ons karakter gevormd. Dat karakter voelt zich aangetrokken tot die sferen, die mentale en materiële gebieden waar het bij hoort."

Zalig naïef. Ik zit hier nog na te glimlachen. Heerlijk filmpje.
Toen destijds mijn kinderen gingen sterzingen, vertelde ik hen nadien steevast het verhaal van Coredin, de vierde koning. Nadien kwam de koningstaart.
Kort samengevat het verhaal van de vierde koning: De vierde koning miste zijn afspraak met de drie andere omdat hij meeleefde met zijn medemensen: hij kocht een slaaf vrij, gaf zijn geschenken die voor het Kind bedoeld waren aan armen en mensen die er nood aan hadden.
Hij trekt zo 33 jaar rond, goeddoend, hij neemt o.a. een gevangenschap over van iemand die onrechtvaardig veroordeeld werd. Op het einde van het verhaal komt hij uitgeput aan op Golgotha en huilt omdat hij te laat is om zijn Heer te kunnen eren.
Jezus spreekt hem echter nog liefdevol toe: "Wat je aan de kleinsten van de mensen gedaan hebt, heb je aan mij gedaan".
Anoniem zei…
prachtig! dit moesten heel veel méér mensen kunnen zien!... dank u wel om ons hiervan op het spoor te zetten!