De laatste plaats waar de mensen God gaan zoeken ...


Anthony de Mello sj (1931 – 1987) was een  Indisch jezuïet en psychotherapeut. Hij had veel aandacht voor de dialoog tussen de ignatiaanse spiritualiteit en de Indische wijsheidstraditie. De Mello is bekend om zijn korte verhaaltjes.

De wijze werd een levende legende. Men zei dat zelfs God hem eens om advies vroeg: “Ik wil wel eens verstoppertje spelen met de mensheid. Ik heb de engelen al gevraagd wat de beste plek is. Sommigen zeiden de bodem van de diepste zee. Anderen de top van de hoogste berg. Weer anderen suggereerden de andere kant van de maan, of een ster. Wat denk jij?”

De wijze antwoordde: “Verstop U in het hart van de mens – dat is de laatste plaats waar ze zullen zoeken.”

Anthony de Mello sj


Reacties

Anoniem zei…
Super Hartelijk Dank voor Super Wijze Inspirerende gedachte wijsheid, door Anthony de Mello ontdekt en door Pastor Nikolaas Sintobin S.J. aangereikt , voor ons allen, om met plezier leren.
Ook mijn visie. Als God in je hart niet is, dan zul je hem ook niet vinden op een andere plaats. Je kan hem heel dichtbij komen en voelen in een meditatie moment(je) het hoeft niet eens lang te zijn als je maar diep genoeg in jezelf gaat.
Trees zei…
Wat kan het eenvoudig zijn. Dank om deze schoonheid/goedheid te delen
ja dat is ook heel mooi bedacht,en zo dichtbij,hoewel mensen dat ook juist heel moeilijk vinden.....als ze hun hart niet kunnen openen.......
't is goed in 't eigen hart te kijken, nog even voor het slapengaan of ik van dageraad tot avond geen enkel mens heb pijn gedaan. (Alice Nahaon)
Joep Beliën zei…
maar onrustig is mijn hart , totdat het rust vindt in U : zeg ik Augustinus na .....

Meest gelezen

Je vertelt het beter zélf!

Voorwaarde om volmaakt te worden

Ook een blog(ger) doet het graag soms wat rustiger aan ...