Tip voor de luiaard om stilte te vinden


Anthony de Mello sj (1931 – 1987) was een  Indisch jezuïet en psychotherapeut. Hij had veel aandacht voor de dialoog tussen de ignatiaanse spiritualiteit en de Indische wijsheidstraditie. De Mello is bekend om zijn korte verhaaltjes. 

Een nogal gemakzuchtige leerling klaagde dat hij nooit de stilte ervoer die de wijze zo vaak aanprees.

Hierop reageerde de wijze als volgt: “Stilte overkomt alleen actieve mensen."
Anthony de Mello sj

Reacties

Anoniem zei…
Beste allen,

Op 'Start de Stilte' in Facebook trof ik volgend artikel aan : https://nikolaassintobin.blogspot.be/2017/10/tip-voor-de-luiaard-om-stilte-te-vinden.html

'Start de stilte' en 'Stilte vinden', doch wáár vinden mensen (nog) stilte ? Willen mensen überhaupt nog stilte ? Zo ja, maar wààr 'Start de stilte' eigenlijk ? Mijns inziens vooreerst al Thuis ! In je eigen omgeving en in jezelf ... Anders gezegd : "Wonen in Stilte", al dan niet alleen of zelfs samen, in een 'Rustpunt-' of 'Stiltewoning', binnen een eigen (afzonderlijke) woonentiteit ... Stilte delen, zalig, niet ? Hierbij alvast een mooie parabel over "De Zin van Stilte", uitgelegd door een monnik en zo (stil) verhelderend ! http://rodetent.wixsite.com/.../2017/06/13/De-zin-van-Stilte. Ik kijk alvast uit naar een artikel "Wonen in Stilte" toegelicht vanuit de Ignatiaanse spiritualiteit/perspectief ! Erg benieuwd ... Mogelijks een openbaring/signaal voor (andere) Stiltezoekers ?

Vriendelijke groet en alvast bedankt ! :-)

StilteMaker
https://www.facebook.com/profile.php?id=100014040017615

Meest gelezen

Naar de wortels van de lach (1/3)

Pasen in papier, wit en zwart