Hoe bewerkstelligen dat donkere wolken niet donker blijven


Als ik grauwe gedachten heb, dan voel ik mij somber. Ik denk dan aan laaghangende wolken, aan koude en aan regen. Misschien krijgen we wel wat we verwachten en moet ik mijn verwachtingen wat aanpassen. 

Wellicht kan de aanwezigheid van vreugdeloosheid uitnodigen tot alleen zijn en om wat na te denken. En om tijd en ruimte te nemen voor een goed boek of een inspirerend gesprek. Misschien opent dit de deur voor een heel subtiel kleurenspectrum, waarvan we nooit hadden verwacht het in die grauwe sfeer te vinden.

Het dagdagelijks leven kan maandenlang grauw aanvoelen. En dit vooral in wintertijd. Maar wat als die mistroostige buitenkant binnenin een schat aan ongekende mogelijkheden verbergt?

Een vriendelijk woord echoot zachtjes doorheen onze dag. Een ogenblik van bezinning trekt ons naar de diepere uithoeken van onszelf. Een goed boek opent perspectieven die onzichtbaar zijn in het felle licht.




Margaret Silf

Reacties

Anoniem zei…
Als we het aankunnen om in een moeilijke emotie binnen te gaan,behoedzaam,gedragen door een vriend, dan merken we gaandeweg vaak dat niets is wat het lijkt.
Diep verdriet en wanhoop is vaak een "kwalificatie"die wij aan een gevoel geven.
Eens we ons denken verlaten hebben en het aandurven "binnen "te gaan merken we soms iets gans anders....
Verdriet,wanhoop herbergen vaar veel schoonheid en liefde...
Ingrid Hoet.

Meest gelezen

Waarom een jezuïet naar de hemel gaat en een dominicaan naar het vagevuur

Een vreemd mannetje waar iets heel bijzonders van uitgaat - feest van de gedaanteverandering:

Luister naar audioboek van Nikolaas Sintobin sj over ignatiaanse spiritualiteit

Vier de heilige Ignatius met een lied