Wat er gemeenschappelijk is aan een kind en een slecht mensBehandel slechte mensen zoals een liefhebbende moeder die gekweld wordt door medelijden voor haar ziek kind. Zij zal het met niet minder hartstocht liefkozen wanneer het ziek is  dan wanneer het sterk en gezond is.


Ignatius van Loyola

Reacties

Anoniem zei…
Begaan zijn met roept liefde op, boos zijn om daden die moeilijk te accepteren of te aanvaarden zijn vraagt naar een omkering in mijn denken en daar is liefde voor nodig en dat gaat niet vanzelf. Vanuit de diepte of vanuit de hoogte welt dat op.Leren kijken met de ogen van liefde is een weg van gaan en dan hoop je.
e.harland-hazebroek zei…
Moeders zijn niet stuk te krijgen; verdrietig maar ook
bijzonder.
Hadden alle gevangenen hun moeder nog maar, dat missen ze
als ergste.
Jezus zegt niet zomaar: gevangenen bezoeken.. Naast Zijn
oordeel niet, niet zo ingewikkeld.
Hoet Ingrid zei…
Omdat de blik van een moeder op haar kind een klein beetje is als die van God.Zij kent haar kind anders,vanuit wat het in de diepte kwelt en beweegt,zijn ruimere context.
Zij zal nooit zeggen dat haar kind slecht is.
Voor God zijn we evenmin slecht,Hij is immers onze Schepper en Vader.
Hij ziet zoals de barmhartige Vader enkel een zoon aan wie nog meer Liefde moet worden gegeven...
Astrid zei…
Hoe zien jullie dan een narcistische moeder? Waardoor de kernwaarde de basisprincipes van het kind zwaar vernield zijn.Zodat je geestelijk in een rolstoel zit en ernstig verlamd door het leven gaat.Door zeer zware levenslessen erachter komt hoe zwaar je vanaf de eerste start moest vechten om te overleven...Je kunt zelfs als baby sterven als je zwaar verwaarloost wordt in de liefde.Ik lees God kijkt een stukje mee door de ogen van een moeder.Dan was dat bij mijn moeder zeker de duivel.

Meest gelezen

Is het mogelijk dat je man je gelukkig maakt?

Franciscus verschilt veel van Trump. Dat is maar goed ook.

Is het verkeerd te bidden om te mogen sterven?

Onderscheiding voor beginners: over welke "geesten" heeft men het? (1/3)