Is er ooit iemand zó met jou omgesprongen? - Pinksternoveen, dag 7: vertrouwen




NB: De noveen is elke dag "live" te volgen van 7:45 tot 8:00 op www.internetmis.nl


Dag 7: vertrouwen

Welkom in deze zevende gebedstijd van de Pinksternoveen voor de vruchten van de Geest. De vrucht van de Geest waarvoor we vandaag bidden is vertrouwen.

·      Kijken naar video: Mr wind


o   We gaan nu enkele minuten de stilte in.
o   Geef even aandacht aan je lichaam. Neem een houding aan waarbij je je comfortabel voelt en tegelijk voldoende geconcentreerd. 
o   Maak een kruisteken, maak een buiging, of stel een ander gebaar dat voor jou betekent dat je nu aan het bidden bent.
o   Probeer tot stilte te komen. Kom bij jezelf. Probeer je vervolgens ook te openen voor Gods aanwezigheid.


o   Herinner je de beelden die we net zagen over het leven van die schijnbaar bizarre meneer.
o   Richt je eerst even tot God. Wat zou je Hem spontaan willen vragen of zeggen. Misschien wel iets in verband met vertrouwen.


o    Mr Wind is een man wiens leven openbloeit door de ontmoeting met een mens die hem aanvaardt  zoals hij is. Van een lastpost wordt hij iemand die ook zijn steentje mag bijdragen. Wat heeft je het meest geraakt in zijn verhaal?
o   Zoom even in op één moment in je eigen leven waar iemand jou echt heeft aanvaard, je graag zag, gewoon voor de mens die je bent. Of, omgekeerd, waar jij dat hebt kunnen doen voor een ander. Hoe voelde dat?
o   Heeft dat iets veranderd in jouw leven?


o   We naderen het einde van deze zevende noveen-meditatie. Voer nu, in de stilte van je hart, een gesprekje: met God de Vader, met Jezus, met de Heilige Geest, met Maria of met iemand anders in wie je vertrouwen hebt. Vertel wat je graag kwijt wil over het voorbije gebed: misschien wil je ergens voor danken, een voornemen formuleren, een inzicht noemen uit deze meditatie over vertrouwen. Misschien wil je wel om een bijzondere genade vragen. Doe het op  een gemoedelijke toon. Zoals een vriend of een vriendin spreekt met een vriend of een vriendin.

Reacties

Carla zei…
In voor een grapje? Daar kon ik niet altijd om lachen. Het viel me hier op dat de mensen gewoon bij zichzelf bleven en deden wat ze moesten doen, een handeling en dan met vertrouwen verder gaan.
Truus van Dam zei…
Dhr. wind is in het begin een vreselijke man.Maar ook een eenzame man hij doet zulke dingen voor aandacht. En de mijnheer op het bankje accepteert hem zo als hij is en dan is hij ook niet meer alleen.Elkaar accepteren zoals we zijn is niet altijd makkelijk, met onze dochter kan ik lezen en schrijven wij weten precies wat er in elkaar omgaat.Soms is dat ook vervelend als je weet hoe de ander gaat reageren.
e.harland-hazebroek zei…
De eerste keer begreep ik niet wat zo grondig verkeerd ging, nog niet. De 2e keer draaide alles zo veilig na geduld.
Geen van beiden kan ik uitleggen.

Meest gelezen

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)