Paus Franciscus: hoe je een jongere kan bekeren tot het christelijk geloofOp 30 juli 2016 ontmoette Paus Franciscus 28 Poolse jezuïeten in Krakau, nav de WJD. Gedurende deze ontmoeting van 40’ trad Franciscus in dialoog. Op 25 augustus publiceerde de Osservatore Romano en de Civilità Cattolica het transcript. Zenit publiceerde een Franse vertaling.

Vraag: Uw boodschap gaat recht naar het hart van de jongeren. Wat doet u dat u op zo’n efficiënte wijze met hen in gesprek kan gaan? Kunt u ons wat tips geven om te werken met de jongeren?


Antwoord Paus Franciscus (Deel 2/2): Een jongere vroeg mij vandaag: “Wat kan ik zeggen aan een vriend of aan een vriendin die niet in God gelooft opdat hij gelovig kan worden? Welnu, soms zei je dat jongeren vragen om “recepten”.  Dan moet je bereid zijn om die houding van het verwachten van recepten en voorgekauwde antwoorden te corrigeren. Dit was mijn antwoord: “Kijk, het laatste wat je moet doen is iets te zeggen. Begin met iets te doen. Vervolgens zal hij of zij je uitleg vragen over de wijze waarop jij leeft, en waarom.” Dat is het. Je moet rechtstreeks zijn, rechtstreeks met de waarheid.

Reacties

Meest gelezen

Paus Franciscus: of ik mij meer Paus dan wel jezuïet voel?

Twee tips van Jezus voor een goed leven - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe je kan weten hoezeer je van God houdt - heilige Edith Stein

Hoe kan je een mens een gevoel van eigenwaarde geven?

Creativiteit, wat is dat? - Een nieuwe serie van Nikolaas Sintobin sj over "Creëren, teken van hoop" (1/8)"

Kan je leren vergeven?