Het hoogtepunt van het ignatiaanse gebed - Negativiteit transformeren door gebed (5/5)

 

5. De vijfde stap is om Jezus uit te nodigen om een ​​tweerichtingsgesprek met ons te hebben. We kunnen spreken over ons leven en de actualiteiten, hierover uitwisselen. Dit is het gesprek dat we zo graag willen wanneer we beseffen dat God ons zeer liefheeft en naar ons verlangt. We vegen alle afleidingen opzij, overbruggen elke afstand en bidden dit gebed in ons hart, sprekend met onze geliefde van hart tot hart.

Gebedssuggestie:                                                                                                                                    

Zoek een veilige plek in je verbeelding waar je dit gesprek kunt voeren. Wat is er dat je moet zeggen, je van het hart moet, je onder woorden moet brengen? Hoe zou een liefdevolle God naar je luisteren? Wat denk je dat je als antwoord zult horen? Hoe zou dat de manier waarop je over jezelf of je leven denkt veranderen?

Het belangrijkste is deze stappen te doen – niet alleen na te denken over het proces – en dan te reflecteren over of het ons heeft geholpen. Het is cruciaal om vast te houden aan de ervaring, niet aan de ideeën, om te waarderen wat er werkelijk gebeurt als we op deze manier bidden. Negativiteit en apathie zijn krachtig en overtuigend, maar ze bieden geen echte oplossingen of uitwegen uit doodlopende straten. Soms moeten we een sprong in het diepe wagen, vertrouwen en het proces uitproberen. We hebben niets te verliezen dan onze angst. Het goede nieuws is dat God ons zal ontmoeten al voordat we halverwege zijn. Hij staat vol liefde te wachten om ons royaal te onthalen.

Brendan McManus sj

Reacties

Meest gelezen

Paus Franciscus: of ik mij meer Paus dan wel jezuïet voel?

Hoe kan je een mens een gevoel van eigenwaarde geven?

Creativiteit, wat is dat? - Een nieuwe serie van Nikolaas Sintobin sj over "Creëren, teken van hoop" (1/8)"

Twee tips van Jezus voor een goed leven - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Kan je leren vergeven?

Waarom creëren altijd iets nieuws heeft - Serie van Nikolaas Sintobin sj over "Creëren, teken van hoop" (2/8)

Wat een stervende vrouw me leerde over dankbaarheid - Mijmering van Nikolaas Sintobin sj

Ook een blog(ger) doet het graag soms wat rustiger aan ...