Uitdaging waar een sluier voor plaatstAls je bereid bent om even de reclame-dimensie terzijde te schuiven, dan stelt dit filmpje op heldere wijze een belangrijke vraag.

Hoe ga je om met mensen die een andere overtuiging hebben dan die van jou? Laat het je koud? Vind je het storend of ergerlijk? Of vind je het zinvol en boeiend om, met woord en daad, het gesprek aan te gaan?Met dank aan Karlien
-->

Reacties

g.j.van-dam-kievit zei…
Dat is geen enkel probleem heeft alles met respect te maken. Ik heb islamitische buren 2 huizen en we gaan allemaal goed met elkaar om. Als hun ramadan voorbij is breng ik ze bloemen en als het suikerfeest is brengen hun wat lekkers. Als het kerst is krijgen wij weer een stukje en dingen uit het kerstpakket wat hun van hun geloof niet mogen eten.Wij houden wel rekening met herrie van kleinkinderen als hetramadan is.Ik help mee met de kerkdiensten in een TBS kliniek en daar is een dominee. Ook geen probleem , vroeger was hier ook een priester die heeft mij ook aangenomen maar die is met pensioen.we moeten in dezewereld met elkaar leven , ook met ieder geloof.
e.harland-hazebroek zei…
Geen enkel probleem. Ik ben er zo aan gewend. Heb ook wel eens naar hun uitzendingen geluisterd, niets mis mee.
Alle respect voor de ramadan; wij doen het ook op onze manier
Ik ga al jaren om met een hindu familie; heel prettig.
Andere christenen: al jaren geen probleem.
De "discussie" is altijd op de tv: Geen interesse!
Anoniem zei…
Zolang we elkaar toelachen is het goed. Zolang we elkaar begrijpen is het aangenaam. Verscihil is een gegeven omdat we mens zijn.
Een hoofddoek vind ik bij sommige vrouwen mooi staan niet iedere hoofddoek spreek me aan. In mijn werk zag ik de doek niet, ik zag de lach en de vriendelijkheid en zo beleef ik nog steeds de meisjes die ik tegenkom b.v. in de winkel achter de kassa. Ik heb geen behoefte om te vragen waarom iemand een hoofddoek draagt. Mocht het ter sprake komen omdat je elkaar langer kent dan kan dat diepgang geven.
Anoniem zei…
Langs beide kanten een acceptatie.

Meest gelezen

Wat deed God voor Hij de wereld schiep? Nieuw boek Nikolaas Sintobin sj - uitnodiging boekvoorstelling

Nonkel Pater: Vijf dromen van Nikolaas Sintobin - De uitdaging van de verscheidenheid

Levensles van piepklein zwaantje: video-meditatie bij begin nieuw schooljaar