Zoek Hem aub niet te ver



Onderstaande overweging verschijnt vandaag op www.gewijderuimte.org


God en ik hebben in het dagelijks leven heel wat onverwachte gesprekjes. Die dialogen voeren we vooral in het grootwarenhuis. God wacht mij op aan de ingang, Hij komt naar mij toe bij de rekken van de voedingsproducten, ik ontmoet Hem bij de koelafdeling en vorige week kwam ik Hem tegen op het parkeerterrein. Ik stapte net terug naar mijn wagen. Ik probeerde de grijze, grimmige dag van mij af te zetten, de zoveelste in een lange reeks van kille lentedagen. Het nieuw seizoen liep weken achter op schema. Iedereen keek uit naar de lente, de warmte, de bloemen en de belofte van nieuw leven.

Terwijl ik met mijn karretje het parkeerterrein overstak, zag ik plots de wagen naast mij. Op de voorruit lag een grote bloemenruiker. Bloemen! Prachtige ontluikende lentebloemen, samengebonden met een mooi blauw lint. Daar waren ze dan. Ze wachten alleen nog op de terugkeer van de eigenaar van de wagen om ontdekt te worden.

Van wie kwamen ze? Voor wie waren ze bestemd? Ik reed naar huis. Ik dacht aan de vreugde van de man of vrouw die dit plan had opgevat. Ik beeldde mij de man of vrouw in die de bloemen had gekocht en ze daar had achtergelaten. Misschien zat de schenker op de parkeerplaats wel een paar rijen verder in een auto te wachten op de reactie? Zou er een briefje bijgezeten hebben met een excuus of met misschien zelfs een liefdesverklaring? Ik kon mij gemakkelijk de vreugde en het gevoel van bemind te worden inbeelden bij de man of vrouw  wanneer die straks terug zou keren bij de wagen. Ik kon mij voorstellen hoe deze koude en bewolkte dag voor hem of haar zou veranderen in een aangename lenteverrassing.

Ik kijk altijd uit naar een meer rechtstreekse communicatie met God. Ik vergelijk het met een brief die mij zegt hoezeer ik bemind word. Of met een telefoonoproep die mij vertelt hoe ik een probleem moet aanpakken. Toen ik thuis kwam, wenste ik dat God mij bloemen zou zenden. En ik realiseerde mij tegelijkertijd dat Hij dit inderdaad ook doet. Ze bevinden zich  in de winkel, op de voorruit van de auto, en nu komen ze doorheen de grond naar boven piepen in onze tuinen.


Maureen McCann Waldron

Reacties

Anoniem zei…
citaat alstublieft,voor b.g. mooie woorden " God vinden in alle dingen"
" A child does not try to know the mother it simply has faith in her.
In the same way, having faith in the Divine is the source of the greatest strength."
~ Sri Sri ~
Anoniem zei…
Zoals Maureen onverwachte gesprekjes houdt met God, zo speel ik met Hem verstoppertje. Of liever Hij met mij. Het liefst speel ik met Hem wanneer ik op de trein zit. Hij verstopt zich en ik mag Hem zoeken. Hij laat zich vinden. Plots, onverwacht, zomaar opeens zie ik hem tevoorschijn komen. In de kleuren van de lucht, in de zonnestralen, in het spel van de wolken, in regendruppels langs het raam, in het groen van de bermen, in de speelse dieren op de wei, in kinderen die wuiven, in het wit besneeuwde landschap, in een regenboog, in de kleuren van de herfst, in de lentebloesems, in zoveel dingen. Telkens weer opnieuw; telkens weer anders. Hij is een meester in dit spelletje. Ik zoek hem met plezier. Het maakt mijn treinrit altijd bijzonder

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De verrijzenis van Jezus is geen toverpilletje - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor Pasen