Waarom vooroordelen verlammend werken


Neem nooit eender welke beslissing als je geest bevooroordeeld is door gehechtheid of grote afkeer.

Ignatius van Loyola 

Reacties

Anoniem zei…
Dan valt er nog veel te leren, leeg worden van vooroordelen is bijna niet te voorkomen.Als een flits komt het, maar ik kan wel het aan me voorbij laten gaan en dan kun je kiezen - je zelf zijn - in zoverre dat kan.
Ik zei…
Dit is bijna niet mogelijk. Je geest is toch altijd bevooroordeelt door hechtheid, of afkeer. Of moet men alleen beslissingen nemen over zaken die zijn geest koud laat.
Blijkbaar snap ik het niet helemaalšŸ˜‚
Unknown zei…
Afkeer en gehechtheid zijn belangrijke ervaringen met een achterliggende betekenis en zin maar iemand moet wel bereid zijn om verder te kijken in plaats van blindelings af te gaan op impulsen en oppervlakkige gedachten.
Ik walg. van de houding tov ouderen. Moet alleen met woorden naar door ingrijpen in hun leven wordt hun onrecht aangedaan. Niet de rijken maar vooral die met een klein inkomen: onder "zorg" worden ze verplaatst, huurhuizen voor anderen: goedkope oplossing.
Ik ben niet alleen hierin. Het komt nog wel voor dat buren vragen waar iemand is gebleven, opgeruimd naar een tehuis: hij of zij VIEL, eenmaal op hun nieuwe plek vallen ze nog vaker, niet gewend.
Bij de rijken gaat het om de erfenis.
DAAR MAG JE EEN GRONDIGE AFKEER VAN HEBBEN.
Vreemd dat mensen hun leven beƫindigen? Dat is het onrechtvaardigste dat ik heb meegemaakt: 2 zijn van verdriet gestorven, nr. 3 is er slecht aan toe.
IK HEB ER NIETS MEER OVER TE ZEGGEN.
Doris zei…
Ik als Christen wil God en Jezus volgen, die hebben ook geen vooroordeel.
Handelingen 10: 34,35.

Meest gelezen

Het meest noodzakelijk Ć©n het makkelijkst om te vermijden voor de christen

Blijf doorgaan als je door een hel gaat - 10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 8/10