Hoe theologie kan helpen om te groeien in geloof


Bernard Sesboüé sj behoort tot de meest vooraanstaande theologen uit het Franse taalgebied. Tijdens mijn studiejaren in Parijs was hij mijn persoonlijke studiebegeleider.

In onderstaand video-portret vertelt hij zijn levensverhaal. Hij geeft meteen ook een erg bevattelijke samenvatting van zijn theologisch denken. Een pareltje.Klik hier om deze video in groter formaat te bekijken

Reacties

Het is inderdaad groeien in geloof. Ik zie in de kerken een eerbetoon aan God, die we ontdekken in Christus.
Eerbetoon door kerken is niet te vervangen door gymzalen.
Wilt ook gij van mij heengaan? Nee, daarom voldoet het woord alleen niet, de aanvaarding van Zijn woord komt uit op de eucharistie.

Deze Video onderstreept: Art-in-Art, kunst in OPEN kerken, de ontmoetings plaats met Christus; in beeld de uitleg van het geloof, waar elke mens uiteindelijk naar zoekt.
De jezuïeten weten dat over te brengen door hun lange voorbereiding, hun ervaring.
Anoniem zei…
Jammer dat er geen Nederlandse ondertiteling is. Duidelijk is dat de diepgewortelde ziel van de mens te vinden is in de bouw van kerken en bij religieuze kunst. De stilte in ons ontmoet God en het uiterlijke vertoon van de Barok stijl leidt mij af. Protestante kerken zijn sober en Katholieke kerken brengen me onder de indruk wegens de schoonheid die door mensenhanden en menselijke geest is voortgebracht.
De bezielde mens schept en voedt de ander.
Mooi!
“Nous développons des moyens d’existence mais nous oublions les buts”
Brillant!
Bas van de Loo zei…
Heel soms baal ik dat ik nooit de Franse taal heb geleerd. Dit is zo'n moment.
Stefan zei…
Inderdaad een pareltje !!

Meest gelezen

Wil je wel echt genezen worden?

Graaien protestanten in de katholieke liturgische schattenkamer? (3/4)