Enkele lectuurtips voor deze zomer!


Hierboven zie je de kaften van drie boeken die ik de voorbije drie jaar heb gepubliceerd. Mocht je verrijkende lectuur zoeken voor deze zomer dan ben je hier aan het juiste adres. Je kan ze kopen via onderstaande linkjes, voor jezelf of als geschenk! 

1.              Levenslessen – Hoe oude wijsheid jouw leven kan laten bloeien.

Ik dit boek laat ik zien hoe je meer kan gaan bloeien in het leven aan de hand van twintig levenslessen: geduld, twijfel, vertrouwen, danken, stilte, trots, veerkracht, liefde, vrijheid en meer.

Elke levensles in dit boek opent vensters en deuren om de schoonheid van het leven verder te verkennen. Elk hoofdstuk bevat een mooie illustratie van Charlotte Schrameijer.

Klik hier om dit boek te bestellen

2.              Vertrouw op je gevoel. Keuzes leren maken met Ignatius van Loyola.

Het is mogelijk om te leren hoe je goede keuzes maakt. Ignatius van Loyola leert hoe je dit kan doen, door op een verstandige wijze te vertrouwen op je gevoel, anders gezegd door te onderscheiden.

Hoe kan je uit je ervaring leren wat belangrijk is voor jou? Hoe doe je dit bij het opvoeden, als je in crisis bent, boos of in de zevende hemel? Kan jouw persoonlijk geloof een plaats krijgen bij het maken van keuzes? Welke rol speelt het verstand hierbij?

Dit boek ontsluit deze eeuwenoude onderscheidingswijsheid voor het brede publiek. Honderd herkenbare voorbeelden maken er een praktische en laagdrempelige gids van.

Klik hier om dit boek te bestellen

3.              Ignatius van Loyola,  levenswijsheden

Dit boek bevat 260 inspirerende citaten van Ignatius van Loyola. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Het vuur waarmee je anderen wilt doen ontvlammen, moet thuis worden aangestoken.’ 

De vaak beklijvende en confronterende uitspraken van Ignatius nodigen uit om naar de binnenkant te gaan. Ze worden voorafgegaan door een uitvoerige levensbeschrijving van Ignatius.  Aan het einde is er een algemene inleiding op de ignatiaanse spiritualiteit.

Klik hier om dit boek te bestellen


Deze blog gaat nu in zomervakantie. Begin augustus zijn we er weer. Graag tot dan!

Reacties

Meest gelezen

Dé tip van Paus Franciscus voor een geslaagd leven

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

De tenen van God (1/4)

Geloof jij in engelen? - De mening van Nikolaas Sintobin sj