Als het je allemaal net even te veel wordt


Vandaag verschijnt deze tekst op www.gewijderuimte.org

Of ik nu binnen blijf of naar buiten wandel, overal krijg ik te maken met "spul". Het spul neemt oneindig veel vormen aan: versiering, muziek, licht, bomen en bloemen.

Soms kan het wel eens een beetje teveel worden voor mij. Op die momenten roep ik mezelf een halt toe. Ik probeer me dan te herinneren dat hoe opzichtig, hoe overdreven of zelfs hoe mismeesterd de meeste dingen rondom me ook zijn, ze toch hun wortels hebben in iets wat authentiek en waar is. Ik kan mij dan ofwel door de dingen laten verstrooien. Ofwel toelaten dat dit me dichter brengt bij de zinvolheid van de dingen.


In een boom zie ik het teken van leven en bevrijding, als de twijg ontsproten uit de de stam van Jesse. De stam van Jesse staat symbool voor de stamboom van Jezus. De twijg is Jezus, die groeit tot een teken van de vergeving van de zonde die zijn oorsprong heeft in een andere tuin.


Van alle gaven die ik ontvang, beschouw ik het geschenk van Gods Zoon als het meest bijzondere. Evenals het geschenk dat de mensen zijn die deze bijzondere genade zullen ontvangen. In al het licht dat mij omringt, ontwaar ik de overwonnen duisternis.

Amy Welborn

Reacties

Meest gelezen

Bestaat atheïsme echt? Het antwoord van Lode Van Hecke, abt van Orval

Het sterfbed als leessleutel voor de ontmoeting met Jezus - homilie van Nikolaas Sintobin sj

Hoe een capucino het verschil kan maken als je van de ene dag op de andere invalide wordt: het getuigenis van Jurjen