Paus spreekt duidelijke taal over barmhartigheid
Gisteren, 8 december 2015, heeft Paus Franciscus het jaar van de barmhartigheid geopend. In zijn homilie zei hij onder meer het volgende:

"We moeten de barmhartigheid vóór het oordeel laten komen en hoe dan ook zal Gods oordeel steeds gebeuren in het licht van zijn barmhartigheid. Doorheen de heilige poort stappen maakt ons deelachtig aan dit liefdesmysterie van tederheid. Laten we elke vorm van angst en van vrees achter ons laten. Dit hoort namelijk niet bij wie bemind wordt. Laten we eerder de vreugde van de ontmoeting beleven, samen met de genade die alles omvormt."

"Mocht onze werkelijkheid zich beperken tot de zonde, dan zouden wij de meest wanhopigen zijn van al de schepselen. De werkelijkheid is dat de overwinning van de liefde van Christus alles omsluit in de barmhartigheid van de Vader.Reacties

Alex zei…
De werken van Barmhartigheid zijn een christelijke opdracht die in 1 zin is samen te vatten: "Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan" (Mat. 25,40). De werken van Barmhartigheid zijn een spiegel en een uitdaging voor de kerken en individuele gelovigen om het evangelie te DOEN.

Meest gelezen

Katholieke handleiding voor omgang met geweld

Waarom ik de oortjes van Jozef niet gezalfd heb

Één God die drie en één is: wat wil dat zeggen?

Hoe kan je weten of je houdt van God?