Zeg naar wie/wat je kijkt ... Kijk naar deze indringende blikkenDeze mannen zijn karthuizermonniken. Zij leiden een strikt contemplatief leven, in volledige stilte.

Karthuizers brengen hun leven door met het beschouwen van God. Zij kijken naar Hem. Of moet je eerder zeggen dat ze zich láten aankijken door Hem.

Zij proberen te leven voor en vanuit de liefde die God is.

Naar wie of wat kijk jij, dag in dag uit?

Waarheen wijst jouw liefdesblik?

Reacties

Unknown zei…
Het doet me zo denken aan volgende tekst uit de brief aan de Hebreeën:
Hebr. 12: 1-3 -- “Daarom dan, laten ook wij, nu wij zulk een grote wolk van getuigen rondom ons hebben, afleggen alle last en de zonde, die ons zo licht in de weg staat, en met volharding de wedloop lopen, die voor ons ligt. Laat ons oog daarbij (alleen) gericht zijn op Jezus, de leidsman en voleinder des geloofs, die, om de vreugde, welke voor Hem lag, het kruis op Zich genomen heeft, de schande niet achtende, en gezeten is ter rechterzijde van de troon Gods. Vestigt uw aandacht dan op Hem, die zulk een tegenspraak van de zondaren tegen Zich heeft verdragen, opdat gij niet door matheid van ziel verslapt.”
dagelijks kijk ik naar God en zijn schepping en probeer liefdevol te leven
Anoniem zei…
Zo krachtig dit. Dit is ook mijn allerdiepst verlangen. Hier huilt mijn ziel. Mijn hele leven voel ik me al geroepen tot het monastieke contemplatieve leven. Ik wil het niet langer uitstellen. Waar zou ik terecht kunnen Nikolaas? Ik ben een vrouw.
Alle contemplatieve gemeenschappen hebben een gastenverblijf. Het kan zinvol zijn, om te beginnen, om te vragen om in enkele gemeenschappen voor vrouwen gewoon al eens een weekeindje door te brengen en een gesprek te vragen met de gastenzuster. Zegen toegewenst!

Meest gelezen

Je vertelt het beter zélf!

Voorwaarde om volmaakt te worden

Ook een blog(ger) doet het graag soms wat rustiger aan ...