Wat te doen als mensen bij jou op bezoek komen om hun tijd te verdoen ...Wanneer mensen op bezoek komen bij jou om hun tijd te verdoen, spreek dan met hen over de dood, het oordeel en andere gelijkaardige ernstige onderwerpen. 

Op deze manier zal  je hun aandacht trekken, ook al proberen ze niet te luisteren. En zowel jij als die mensen zullen er voordeel uit halen.  Ofwel gaan ze gesticht weg, ofwel zullen ze er zich van onthouden om in de toekomst nog je tijd te verpatsen.

Ignatius van Loyola

Reacties

Anoniem zei…
Ik wil niet oordelen over de (dikwijls voor mij onbekende) reden van het 'bezoek' van mijn gast. Misschien heeft mijn bezoeker wel degelijk nood aan een gesprek over koetjes en kalfjes en vraagt hij/zij niet meer dan aandacht en een luisterend oor. Ik zou zeker geen 'ernstige' onderwerpen ter sprake brengen !
Is het niet beter uit te gaan van de houding 'eenieder te dienen en te ontvangen als ware het Christus zelf' ?
Anoniem zei…
Als het echt,niet gaat, dan maak ik het hen liever fysisch onkomfortabel (t° , slechte stoel,,...) dan geestelijk; en antwoord ik niet tenzij met ja, neen, hum.... (Guy)
Hoet Ingrid zei…
Persoonlijk vind ik deze uitspraak prachtig.
Natuurlijk moeten we open staan voor deze mensen die ons nodig hebben of nood hebben aan een babbel.Natuurlijk moet het niet steeds over hoogverheven onderwerpen gaan zoals de dood.
Het gaat erover dat we als Christenen de diepte niet moeten schuwen als is dat in onze maatschappij niet "cool".
Een gesprek over de doöd belangt ons allen aan maar je moet er durven over praten als het past.
Je kan hier ook mensen mee helpen.

Meest gelezen

Waarom zoveel mensen aanstoot nemen aan de Kerk

Wenken voor de dagelijkse omgang met de duivel (1/4)

Drie maal drie tips voor een intense 40-dagentijd

Boodschap voor mensen die zichzelf voor goede christenen houden