Schrijf je nú in voor de nieuwe digitale adventsretraite van de jezuïeten

Op 28 november 2015 gaat de nieuwe digitale adventsretraite van de jezuïeten van start: Naar U gaat mijn verlangen.

WAT: Elke dag een e-mail met gebedsmateriaal: enkele bijbelverzen met gebedssuggesties, geloofsimpulsen, citaten van kerkvaders en uit de ignatiaanse traditie alsook tips over hoe bidden. Hiermee kan je dagelijks tijd uittrekken voor gebed: thuis, in een kapel, op de bus, in de trein, wachtend op de tram enz. Alleen, of samen met anderen. De bijbelteksten komen uit de dagelijkse lezingen van de Katholieke Kerk.

De teksten werden geschreven door het team van de Oude Abdij in Drongen: Jan Christiaens, André Cnockaert sj, Walter Fabri sj, Wauthier de Mahieu sj en Pieter Van Petegem. Deze digitale retraites worden aangeboden via de website ignatiaansbidden.org. 

WIE:  In het voorjaar van  2015 namen 11.000 mensen deel aan de 40-dagenretraite. De meesten kwamen uit Nederland en Vlaanderen. Maar ook uit 96 andere landen schreven expats zich in. De vele reacties in het gastenboek tonen dat deze formule mensen helpt om dichter bij God te komen.

HOE: De website en de e-mails zijn zo gemaakt dat zij makkelijk leesbaar zijn op smartphone en tablet. Met één klik kan je teksten uitprinten.

Deze retraites willen de digitale en fysieke geloofswereld dichter bij elkaar brengen. Daarom worden de deelnemers uitgenodigd om hun ervaringen te delen via het gastenboek. Ook worden in heel Nederland en Vlaanderen uitwisselingsgroepjes georganiseerd. Je kan ook zelf een groepje vormen in je parochie, gemeente, gemeenschap, gebedsgroep, bijbelgroep,  thuis enz. De website biedt hiervoor een eenvoudige werkwijze aan.

NU: Inschrijven doe je door je e-mailadres op te geven via ignatiaansbidden.org.        

KOSTEN: Deze retraite is gratis.We  stellen het zeer op prijs als je binnen je eigen netwerk, op  Facebook,  websites enz. bekendheid geeft aan onze adventsretraite.

 Reacties van deelnemers

·      Lange tijd geleden dat ik de 40-dagentijd nog zo intens en bewust beleefd heb. Dit komt door deze digitale retraite, door de mooie teksten, door jullie gebeden, zo oprecht, zo herkenbaar. Ik heb mij zo verbonden en gesteund gevoeld. Doet goed te ervaren dat er toch nog zoveel mensen zijn die willen en durven een engagement aangaan met ons allervader …. Ik ga zeker proberen dit mee te nemen in mijn dagelijks leven.
·      Een heel grote “DANK U”. Deze e-retraite heeft mijn leven verder veranderd; ik had het broodnodig. Af en toe een u-turn terug naar Jesus is onontbeerlijk, wij lopen zo gemakkelijk verdwaald… Ik heb alles geprint om het door de gewone tijd te kunnen herhalen. Samen in gebed, meer dan ooit.

·      Vanuit El Salvador heel veel dank voor de dagelijkse bijdrage opdat deze advent een intenser en nieuwer gebeuren kon worden.

Reacties

Meest gelezen

Waarom zoveel mensen aanstoot nemen aan de Kerk

Wenken voor de dagelijkse omgang met de duivel (1/4)

Drie maal drie tips voor een intense 40-dagentijd

Boodschap voor mensen die zichzelf voor goede christenen houden