Hoe als christen omgaan met pijn?Onderstaand citaat wordt vandaag gepubliceerd op www.gewijderuimte.org

Het kan het meest lastige ofschoon het intuïtief het makkelijkste zou moeten zijn: de pijn te laten voor wat ze is en ze oprecht en helemaal aan Jezus toe te vertrouwen; ze aan de voet van het kruis neer te leggen en ze nooit meer op te rapen. 

Onze pijn is kostbaar voor ons, zoals de tranen in het flesje van Magdalena. Zij bepaalt ons en tekent ons en vertelt ons waar het op aankomt. Haar laten gaan kan de indruk geven  te zeggen: “Dat heeft voor mij geen belang meer”. Maar, dat is niet wat Jezus vraagt. Hij vraagt ons niet af te zien van onze identiteit of te ontkennen wat dierbaar is voor ons of te zeggen dat onze pijn niet belangrijk is. Jezus vraagt ons daarentegen Hem die kostbare pijn te geven zodat Hij troost in de plaats kan geven. 

Hij vraagt ons onze identiteit in Hem te verankeren, Hij die in staat is  alle pijn om te vormen, en ze tot een waarachtige, krachtige en herscheppende kracht te maken voor het goede in de wereld en in ons; haar een eigen en eeuwige horizon te schenken. Hij doet dit omdat Hij ze echt aanvaardt, perfect kent en ze heel en al draagt en - makkelijk - draagt voor ons. Hij doet dit omdat Hij ons zo machtig liefheeft.

Elizabeth M. Kelly

Reacties

Meest gelezen

Over een onbeduidend nonnetje dat het leven van miljoenen mensen veranderde - homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe de duivel het liefst tewerk gaat

Kan je van Jezus houden? Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe kan ik Gods plan voor mij op het spoor komen?