Pinksternoveen: de vruchten van de Geest: dag 1 - liefde
PINKSTERNOVEEN: DE VRUCHTEN VAN DE GEEST
Bidden met GEESTige YouTubes

De negen vruchten van de H. Geest Galaten 5, 22-23: Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde, vrede, geduld, goedheid, vriendelijkheid, vertrouwen, zachtmoedigheid, gematigdheid.  Tegen zulke dingen bestaat geen wet.
1.      Liefde

Welkom in deze eerste gebedstijd van de Pinksternoveen voor de vruchten van de Geest. De vrucht van de Geest waarvoor we vandaag bidden is de liefde.

Kijken naar video: Winds of change


  •       We gaan nu enkele minuten de stilte in.
  •       Geef even aandacht aan je lichaam. Neem een houding aan waarbij je je comfortabel voelt en tegelijk voldoende geconcentreerd. Het kan helpen als je je ogen sluit gedurende deze gebedstijd.
  •       Maak nu een kruisteken, maak een buiging, of stel een ander gebaar dat voor jou betekent dat je nu aan het bidden bent.
  •       Probeer tot stilte te komen. Kom bij jezelf. Probeer je vervolgens ook te openen voor Gods aanwezigheid.


  •       Herinner je de beelden die we daarnet zagen. Moederspin en haar kleintjes die alleen verder moeten.  En ook weer niet helemaal alleen. 
  •       Richt je eerst even tot God. Wat zou je Hem spontaan willen vragen of zeggen. Misschien wel iets in verband met liefde.


  •       Liefhebben is, ook, loslaten. Opvoeden is, ook, loslaten. Vind jij loslaten moeilijk?
  •       Zijn er concrete ervaringen over liefde en loslaten waar je moet aan denken? Als ouder, als kind, als vriend of vriendin? Welke gevoelens komen er nu bij je op?
  •       Wie of wat helpt jou om van mensen te houden? Meer in het bijzonder, wat helpt je bij het liefdevol loslaten en toevertrouwen? Kan je daar iets uit leren?


  •       We naderen het einde van deze eerste noveen-meditatie. Voer nu, in de stilte van je hart, een gesprekje: met God de Vader, met Jezus, met de Heilige Geest, met Maria of met iemand anders in wie je vertrouwen hebt. Vertel wat je graag kwijt wil over het voorbije gebed: misschien wil je ergens voor danken, een voornemen formuleren, een inzicht noemen uit deze meditatie over liefde. Misschien wil je wel om een bijzondere genade vragen. Doe het op  een gemoedelijke toon. Zoals een vriend of een vriendin spreekt met een vriend of een vriendin.

Reacties

Carla zei…
Mooi weergegeven , loslaten dat met hoop en vertrouwen gepaard gaat.
Anoniem zei…
De angst, de onzekerheid in de ogen van moeder én kind. Bij het loslaten krijgt de ander kans om zorg te dragen voor wie voorbijkomt. Een geruststelling voor de moeder, een ondersteuning voor het kind.

Meest gelezen

Wat zou paus Franciscus hier wel over denken?

Laatste wens van een dominicaan, een franciscaan en een jezuïet