Kan je vijand je vriend worden?


Dit is best een grote uitdaging. Maar dan wel een die perspectief biedt. Hoe ga je best om met je beperkingen. Of moeilijker nog, die van anderen.

Je kan ze (proberen te) ontkennen. Je kan er tegen vechten.

Je kan er ook gewoon leren van houden!


Reacties

Truus van Dam zei…
Het is een rotziekte onze kleinzoon heeft type 1 moet altijd uitkijken, soms voelt hij niet eens dat hij laag zit. Om van het humeur maar te zwijgen , maar daar kan hij niets aan doen.Zelf ben ik een type 2 diabeet zonder medicijnen staat groot op mijn medicijnpaspoort, cadeautje van de genen . Heel de familie heeft het. Dankzij de diabetes omkeermethode red ik het nog steeds zonder medicijnen en ik ben niet eens dik. Onze kleinzoon heeft gelukkig een pomp en een sensor. De verwachtingen zijn heel goed voor type 1 , prof. Bart Roep is al heel ver met onderzoek. Hij heeft het al sinds dat hij 3 1/2 jaar is hij is nu 17. Altijd zorgen voor zijn moeder.En zijn zus sneeuwt onder. Alle aandacht gaat naar hem. Dus voor mij wel een vijand.
Anoniem zei…
Thuis leerde ik al vroeg wat ziek zijn is, er betrokken bij zijn als je zusje asthma heeft, aanvallen. Injecties hielpen die mocht m'n zus geven, af en toe een ambulance. Mijn ouders vochten zich kapot..ze groeide er overheen, totdat zij een aanval kreeg ivm een treinongeluk, waarin haar man. De dokter vertikte het te komen.
Dat ze op 34 jarige leeftijd stierf, 4 kinderen had, heeft me geleerd zelf actie te ondernemen bij wie het nodig heeft. Een dure les; mijn kind heb ik er door gered. Wennen doet het steeds opnieuw van geen kant.

Meest gelezen

Over een onbeduidend nonnetje dat het leven van miljoenen mensen veranderde - homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe de duivel het liefst tewerk gaat

Kan je van Jezus houden? Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe kan ik Gods plan voor mij op het spoor komen?

Moet je dom zijn om te geloven? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de komende zondag