Hoe ziet de wereld van God eruit?De wereld van God is een wereld waarin ieder zich verantwoordelijk voelt voor de ander. Tijdens bezinning, vasten en gebed moet ieder zich grondig afvragen: is dit nu werkelijk de wereld die ik verlang? Is dit echt de wereld die wij allen in ons hart koesteren? Is de wereld die wij wensen echt een wereld van harmonie en vrede, in ons en in onze relaties met anderen, in families, in steden, in en tussen naties? 

En, betekent echte vrijheid niet in deze wereld wegen te kiezen die voeren naar wat goed is voor iedereen en geleid worden door liefde? 

Dan vragen wij ons af: is dit de wereld waarin wij leven? De schepping behoudt haar schoonheid die ons vervult met bewondering en ze blijft een prachtig werk. Maar er is ook “geweld, verdeeldheid, onenigheid, oorlog”. Die doen zich voor als de mens, de top van de schepping, ophoudt met het beschouwen van schoonheid en goedheid en zich terugtrekt in zelfgenoegzaamheid.

 Paus Franciscus

Reacties

Carla zei…
De wereld van God is een voorstelling dat me lief is. Iedere dag weet ik dat ik niet de mogelijkheid bezit om hier aan te voldoen.Wel weet ik dat het verlangen naar die zuivere liefdevolle wereld in mijn hart aanwezig blijft. Laten we bidden iedere dag weer voor vriendelijkheid voor al wat leeft.
Truus van Dam zei…
Ik verlang naar een wereld waar ieder gelijk is onacht geloof , kleur of geaardheid.
Edward zei…
De wereld van GOD is een wereld waarin wij het vermogen kunnen volbrengen om de dingen te doen die HIJ van ons verlangt.
Carla zei…
De engel legt zo mooi de hand op de schouder en wil zeggen, ga op weg, blijf ons herinneren.Denk daar aan!

Meest gelezen

Over een onbeduidend nonnetje dat het leven van miljoenen mensen veranderde - homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe de duivel het liefst tewerk gaat

Kan je van Jezus houden? Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe kan ik Gods plan voor mij op het spoor komen?

Moet je dom zijn om te geloven? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de komende zondag