Ik zou het niet beter kunnen zeggen.


De voorbije dagen heb ik op deze blog en ook op de andere internetmedia van de SJ heel wat geplaatst over Kardinaal Martini. Sommige lezers waren geschokt door de ongezouten kritiek van Martini over bepaalde aspecten van de Kerk, in het bijzonder in zijn laatste interview, zijn geestelijk testament.

Onderstaande reactie verscheen op de Facebookpagina van de SJ. Ze is even eenvoudig als glashelder. Ze neemt me de woorden uit de mond.

"Ik lees dat laatste interview met deze ingesteldheid: het is net uit liefde voor de Kerk dat iemand als C.M.Martini zo kritisch was. Het is pas als je iemand echt graag ziet, dat je ook de zwakke plekken mag, kan (en moet?) benoemen."
Reacties

Anoniem zei…
Liefde verdraagt alles!
Leontien zei…
zoals ik bij Fr.James Martin, SJ, heb gereageerd bij datzelfde interview: It's all about love, het draait allemaal om liefde.
Anoniem zei…
Inderdaad, als je iemand echt graag ziet kan, mag en moet je de zwakke plekken benoemen. Maar, ik meen dat het kunnen, mogen en moeten benoemen van het positieve even belangrijk is. En dit mis ik in het geestelijk testament van Kardinaal Martini.

Meest gelezen

Over een onbeduidend nonnetje dat het leven van miljoenen mensen veranderde - homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe de duivel het liefst tewerk gaat

Kan je van Jezus houden? Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe kan ik Gods plan voor mij op het spoor komen?