Wat heeft een "lampmens" nodig om te stralen?

Deze mensen lijken alles te hebben wat nodig is om te stralen. Ze zijn er duidelijk voor gemaakt. Toch lukt het niet. Ze zijn uitgedoofd. Als het licht al ooit geschenen heeft in hun leven.

Het is pas als de mens verbonden is met “hierboven” dat hij echt kan stralen. Dan kan hij het ook doorgeven aan anderen.

Alvast een mooi Pinksterfeest toegewenst morgen!


Met dank aan Christophe



Reacties

Anoniem zei…
Een lichtend feest van Pinsteren voor alle medewerkers en bloggers.We hebben de Geest van Jezus nodig om het Licht van de wereld te zijn. Een pure gave dit te mogen ervaren...mededogend met een vermorseld hart het Licht doorgeven , en Jezus Licht dringt zelf door in netweken en computers , als de aansluiting van de webmaster maar goed is( dit wens ik hen toe) en ik wems en bid de bloggers een open hart om het Licht te onyvangen , zoals het goed tot uiting kwam in de uitzending van de babes op zoek naar God. Christophe bedankt voor de visuele beelden, prachtig, ik ben erg visueel ingesteld , ik onthoud graag je lichtgevend flimpje. Mariette.
Anoniem zei…
God en mens als Zender en ontvanger. Gestoorde ontvangst: (gevolg van) de zonde. Wat is het? Geestelijke mist, storing op de lijn, prut, modder, afwijken, krom-, verdraaid- en verkeerddenk? Of in de (spaar)Lampje-sparabel matglas of glas met een loodmantel? God schijnt altijd wel op vol vermogen. De zonnebloem is wijzer dan de mens, want hij wendt altijd zijn gezicht mee met de stand van de zon. Moge ik mijn geest mee wenden met God door Jezus, de volmaakte Ontvanger die daardoor mede Zender is, toe te laten, door de deuren van mijn hart open te zetten voor de goede stroom, die mij onophoudelijk zoekt en wil bereiken, contact wil maken, als ik maar even omhoog wilde kijken conform Kolossenzen 3. Ik wens allen en ook mijzelf van harte een Zalig Pinksterfeest.

Meest gelezen

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)

Bidden met de Bijbel - een nieuw boek van Nikolaas Sintobin sj