Over dé snelweg naar nederigheid


Onderstaand citaat verschijnt vandaag op www.gewijderuimte.org

Een van de meest effectieve manieren om onszelf te leren zien zoals we werkelijk zijn en om een ​​gevoel van nederigheid aan te kweken, is een diep gevoel van dankbaarheid te ontwikkelen.

Op het moment dat we concluderen dat alleen wij verantwoordelijk zijn voor wie we zijn, wat we doen en wat we bezitten, zitten we in grote problemen.

Wanneer we echter erkennen dat God de bron is van alle zegeningen in ons leven, reageren we met een houding van dankbaarheid.

Een diep gevoel van dankbaarheid herinnert ons aan de bron van alle goede gaven. Het herinnert ons aan de verantwoordelijkheid die we hebben om die zegeningen met anderen te delen.


Joe Paprocki

Reacties

dank - voor alles! het positieve en negatieve dit laatste is wel moeilijk !
dank voor -ontmoetingen , geschriften ,emoties, MAAR danken voor de schijnbare afwezigheid van God ? de duisternis in je leven , het zoeken en steeds maar tasten in die donkere tunnel van het ongeloof ? Ondanks dit danken om kleine dingen van elke dag, die sons pijn doen ??
Ik tracht me te hechten aan :"God diep in mij" al geloof ik er niet in !! maar Meester Eckhart zegt het en "gewijde ruimte " ook ! Jesuz van Nazareth ook!Zegt Hij niet :"Wie mij ziet, ziet de Vader "(manier van schrijven ????)

Meest gelezen

Wil je wel echt genezen worden?

Graaien protestanten in de katholieke liturgische schattenkamer? (3/4)