De twee strategieën van de duivel


Nu eens neemt de duivel alle vrees weg, om je te doen vallen. Dan weer vermeerdert hij  die om je te doen terugdeinzen. In beide gevallen is het tot je verderf.


Ignatius

Reacties

Hoe herken je het? Ik weet alleen dat angst me vaak verlangd terwijl Jezus zegt: vreest niet. Ik geloof Hem maar mijn gevoel werkt tegen.
De. duivel zelf herken ik niet, het zijn de problemen die me angstig maken.
De laatste tijd bid ik meer, dat geeft rust.
Angst om pijn te worden gedaan is normaal en komt van de duivel..de angst om Jezus telleur te stellen en hiermee te kwetsen,is echter veel groter. Net hierdoor ontvang je de rust en liefde van God waardoor je beter tegen het kwade kan ingaan...
rust...
trees vandenbussche zei…
Een tijdje geleden postte je een verhaal uit de autobiografie van Treesje van Lisieux. Bij dit stukje moet ik daar aan denken. Ze schreef erin dat de duiveltjes wegliepen als zij de heilige, toen nog een kind, zagen aankomen.
Ik doe heel erg mijn best, met vallen en opstaan. Ik vertrouw er dan ook op dat God (het goede) zal laten overheersen en dat het kwade, de beproeving, zelfs al laat ik me er soms door vangen, niet meetelt. Teveel of te weinig angst... we zijn in Gods handen, Hij laat ons niet vallen. Dat heet vertrouwen.

Meest gelezen

Wil je wel echt genezen worden?

Graaien protestanten in de katholieke liturgische schattenkamer? (3/4)