Heilig Hart van Jezus - waarover gaat dat eigenlijk


Een korte uitleg door Nikolaas Sintobin sj over wat we vandaag kunnen leren uit de eeuwenoude devotie tot het Heilig Hart van Jezus?

Dit kan, in deze tijden van het coronavirus, heel ver van mijn bed lijken. Of net niet. Het spreekt namelijk over de tedere liefde en zorg van onze God voor elk van ons, in het bijzonder als we het moeilijk hebben.

Reacties

e.harland-hazebroek zei…
Wat kil Jezus zo op een afstand te beleven.
Dat gevoel heb ik als sommige psalmen worden gezongen: op een afstand, vragend of de "Heer" wil helpen...Alsof Hij niet de eerste is om het ons in te geven.
Anoniem zei…
Toch wel erg mooi als je dat zo kan ervaren dat het je als eerste doorJezus is ingegeven. Het klopt waarschijnlijk wel want als kind had de H. Hart kerk veel aantrekkingskracht op me. Met name de woorden 'Het Heilige Hart. En nog steeds heeft het aantrekkingskracht. 💛
Anoniem zei…
Durven geloven dat het zo is hoeft misschien niet , het is gewoon zo. Jezus heeft lief. Ik voel mijn hart in mijn keel kloppen, het is zo spannend om dat toe te geven.
Anoniem zei…
Heb het altijd moeilijk gehad met de in mijn ogen naïeve zeemzoete devotie voor het H. Hart van Jezus. Uw duiding verandert en verruimt wel mijn kijk erop.
Bedankt!
Truus van Dam zei…
Ongeveer 20 jaar geleden was er op de derde vrijdag nog wel een mis voor het Heilig Hart van Jezue. Tegenwoordig met andere priesters is dit nooit meer.Soms denk ik dat deze vereering is van lang geleden toen wij nog kinderen waren. Bij de zusters op school was het ook nog wel. Maar je kan ook zelf bidden tot het H. Hart.

Meest gelezen

Het meest noodzakelijk én het makkelijkst om te vermijden voor de christen

Blijf doorgaan als je door een hel gaat - 10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 8/10