Een vraag die Jezus je stelt. Hij kent alvast zijn eigen antwoord.


Tegenkanting en mislukking (3/5): stevigheid

Daarom is de vraag waar de Heer Jezus zelf mij vandaag voor plaatst, wanneer ik toekijk naar alles wat Hij heeft doorstaan om trouw te blijven aan zijn levenskeuze, de volgende: of mijn keuze om mij, in mijn leven, te laten leiden door de liefde, door de bezorgdheid voor mijn medemens, de mens naast mij, stevig genoeg is om het kruisigende ervan te aanvaarden.

Wel betreft de vraag op de eerste plaats de stevigheid van mijn keuze. Mij wordt niet gevraagd mijn verbeelding zó te laten werken dat ik mij alle mogelijke risico's van die keuze, alle scenario’s die mij eventueel te wachten staan, voor ogen roep, en naga of ik die wel genoeg ingecalculeerd heb, om mij vervolgens te engageren. Zo werkt het niet.

Een anonieme jezuïet

Reacties

Anoniem zei…
Het kan zijn dat als aan mij gevraagd wordt , ben jij een katholiek een protestante of en atheïst'? Dan zou ik zeggen; 'mijn ouders hebben mij laten dopen. Onze kinderen niet en vertrouwen hebben in de loop van het leven is levenskunst. Vrede is een gevoel en liefde tonen is een doel op zich'. Welbehagen is immers voor een ieder weggelegd.

De geboorte dag van Jezus, het kind van de Vrede heeft in ons gezin een belang wegens de heiliging van de liefde.
Daarom ga ik graag naar de kerk.
Unknown zei…
Keuze maken veronderstelt vrijheid EN dat is een zeer relatief begrip

Meest gelezen

Is het mogelijk dat je man je gelukkig maakt?

Franciscus verschilt veel van Trump. Dat is maar goed ook.

Is het verkeerd te bidden om te mogen sterven?

Onderscheiding voor beginners: over welke "geesten" heeft men het? (1/3)