Noveen over het misbruikschandaal nu ook als podcastserie


Het gebedsnetwerk van de Paus heeft een noveen gemaakt over het misbruikschandaal. Een noveen is een gebed dat negen dagen duurt, rond een belangrijk onderwerp. Om deze indrukwekkende noveen nog toegankelijker te maken hebben we er een podcastserie van gemaakt. Je kan ze beluisteren en ermee bidden waar en wanneer je maar wil.
Op 20 augustus 2018 schreef Paus Franciscus een brief aan het volk van God. Franciscus vraagt het hele volk van God om in solidariteit aan de kant van de slachtoffers van het misbruikschandaal te gaan staan. 
In deze noveen willen wij de oproep van de Paus beantwoorden. Verbonden in gebed vragen wij God om verandering - in ieder van ons afzonderlijk en in het geheel van zijn Kerk. 

Reacties

Anoniem zei…
Mooie woorden ter bemoediging. Er wordt gezegd 'er moet iets nieuws gebeuren'. Als kind dacht ik dat iedereen een Gods besef had, waar ik nog steeds van uit wil gaan omdat de liefde is mee gegeven. Opvoeden en zelfinzicht daar gaat het om wil men zijn medemens zien en van persoonlijke fouten leren. Op zich zijn daar geen kerken voor nodig omdat deze dikwijls verdeeldheid geven. De identiteit ligt inderdaad bij hoe gaan we met de schepping om. Kerken bieden diensten aan en in de loop van de jaren hebben ze geleerd dat hun 'macht' is geweizigd. Uitgaande van het leven hier op aarde is de weg van het Nu . Kerken gaan hier op in en met inzicht en mededogen leren kijken en handelen is iets wat voor ons allen is weggelegd. .

Meest gelezen

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)