Moet je schrik hebben voor de dood?


Dit videootje kan luguber lijken.

Zelf vind ik het in de eerste plaats een terechte vraag stellen. Hoeven we ons werkelijk a priori en bijna exclusief droef te voelen “in het aanschijn van de dood”?

De uitvaartliturgie in de Katholieke Kerk wordt niet voor niets “verrijzenisliturgie” genoemd.


Reacties

Anoniem zei…
Angst voor de dood staat in relatie met eerlijk zijn over je angst en vertrouwen hebben in de medische zorg en geestelijke begeleiding. Afscheid kunnen nemen, liefde kunnen tonen maar ook het zachte en onhandige verdriet dat aanwezig is , het samen en het alleen voelen.De sfeer van de dood is een individueel geheim wat ieder mens doorstaat ook de achterblijver om het zo maar uit te drukken,.Deze gaat op 'eigen' benen verder. Toch zie ik er tegen op maar heb ook vertrouwen.
Het gaat soms zo vlug dat je de realiteit als nabestaande moeilijk kan bevatten. Dood gaan is wat anders, hangt af van het lijden: een on geval of dood in de slaap is best wel fijn, we zijn bang voor een lijdensweg. Dat is per 24 uur ...en God is bij je.
Truus van Dam zei…
Je hoeft niet bang voor de dood te zijn Ik heb heel veel mensen zien sterven in het verpleeghuis en soms was dat goed ook voor de nabestaanden.Maar als het dichterbij komt is het toch anders een ouder dat is heel moeilijk . Maar we leren dat we weer verrijzen en laten op aarde ons stoffelijk jasje en onze ziel gaat hopelijk naar de hemel. Het hoord net zo bij het leven als een geboorte.Op weg naar God.
renée zei…
Zou het niet zó zijn ????: sterven is een nieuwe geboorte ,in de volheid van het LICHT of LIEFDE ?

Meest gelezen

Is het mogelijk dat je man je gelukkig maakt?

Franciscus verschilt veel van Trump. Dat is maar goed ook.

Is het verkeerd te bidden om te mogen sterven?

Onderscheiding voor beginners: over welke "geesten" heeft men het? (1/3)