Mijn naam is Nathan. En hoe is jouw naam?


Hoe ziet jouw hoofd er uit van binnen?

Aangrijpende, betoverende voorstelling van …. 
-->
  • een kind met een autistisch spectrum?
  • het kind “tout court” dat moeizaam het onderscheid dient te leren tussen droom en werkelijkheid?
  • of gaat het hier gewoon over jou en mij; over de mens die zijn hele leven lang - opnieuw - moet leren omgaan met zijn onbereikbare dromen en met zijn beperktheid?

Reacties

Truus van Dam zei…
Een autistisch kind moet niet te veel prikkels krijgen.Dan gaat het fout, maar u heeft gelijk dit geld ook voor ons , ook onze reacties kunnen dan fout gaan en onze dromen in duigen vallen. Als je iets graag wilt bereiken moet je die mogelijkheid krijgen , ook van de mensen om je heen , je moet je kunnen ontplooien .En soms lukt dit niet door een beperking , en dan maar hopen dat goede mensen iemand een kans geven. Wij hebben een kleinkind met diabetes type 1 daar ben je mee geboren. Sommigedingen zijn dan afzien ook al wil je dat graag. Maar er zijn ook mensen die kansen geven dat hij zich heel goed ontwikkeld. En ik ben heel trots op hem , ook om zijndoorzettings vermogen.
Het brein is heel bijzonder we kunnen hier goede en slechte dingen mee.Het zit geweldig in elkaar en bij iedere ziekte speelt het een rol.
Carla zei…
Ja, leren omgaan met beperkingen is een weg van gaan waar de omgeving en de overheid van betekenis kan zijn. Ook het innerlijke proces is een weg van gaan al zal dat afhankelijk zijn van persoon en van de beperking. Inleveren en het overkomen vraagt iets van de mens en de hersenen doen wel of niet hun werk.Innerlijke ruimte geeft rust en dat is ieder mens gegund.
Anoniem zei…
Je kunt keer op keer klaarstaan, soms overladen met hartelijkheid, dan weer niet te volgen verwijten. Kom niet met een advies, doe geen pijn of je dat al zou willen en wacht voor onbepaalde tijd op contact.
Klaarstaan, blijven liefhebben ok, resultaat? Pijn aan twee kanten.

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Dé tip van Paus Franciscus voor een geslaagd leven

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De tenen van God (1/4)