Oud worden

Het is een gezegde dat ik leerde uit de mond van mijn grootmoeder. Ik vond het mooi. Sinds enige dagen heeft het nieuwe diepgang gekregen voor mij.

Oud worden is een zegen. Oud worden is ook een kruis. Maar een kruis is ook een zegen.”


Delen

Reacties

Anoniem zei…
Een kruis dat een zegen IS, is een moeilijk verteerbare uitspraak. Het kruis kan zich omvormen tot een zegen. Het is altijd een dynamisch gegeven.
griet zei…
Gisteren vond ik bij vrienden een oud boek, geschreven door André Louf: Mijn liefde is u genoeg. En daarin een paragraaf, echt van toepassing bij het overlijden van je vader...

Rond Jezus bestaat er een kring van leerlingen en vrienden. Jezus is de eerste om ze lief te hebben: daarom is het dat ze bij hem blijven. En Jezus vraagt hun slechts één ding: dat ze zouden geloven. Hun manier om van Jezus te houden zoals Hij van hen houdt, is in hem te geloven. Hem met gesloten ogen hun vertrouwen schenken. Zich door hem laten leiden, zonder te willen begrijpen. Zich aan hem als een kind overgeven, temidden van elke beproeving. En heel speciaal, midden in de dood, onze dood of de dood van iemand die ons nabij is. Zulk geloof in Jezus bewerkt mirakels: "Ik ben de verrijzenis en het leven. Wie in Mij gelooft zal leven, ook al is hij gestorven" (Joh. 11,25). De liefde die Jezus voor ons voelt, heeft een band geschapen, waaraan hij niet meer kan verzaken, een levensband. Wie zich voor Jezus openstelt, ontvangt dit leven van hem, behoort voortaan dit leven toe. Al de rest, zelfs de lichamelijke dood, is nu slechts schijn en illusie: "Wie leeft en in Mij gelooft, zal nooit sterven". Zo sterk is de liefde van Jezus, en even sterk is ons geloof, het geloof waarmee we ons voor Jezus openstellen en ons aan hem overgeven.
Dank voor de mooie tekst!

Meest gelezen

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)