Reeds 3.300 deelnemers voor "Kostbaar in Mijn ogen"


De jezuïeten hebben een nieuwe gebedswebsite gelanceerd: ignatiaansbidden.org. Gedurende de Advent 2014 wordt via deze website voor het eerst een digitale retraite aangeboden: “Kostbaar in Mijn ogen”. Reeds meer dan 3.300 mensen hebben zich ingeschreven!

Dagelijkse gebedsmail

Wie zich inschrijft krijgt elke dag een email met gebedsmateriaal: een bijbeltekst met gebedssuggesties,  geloofsimpulsen, citaten van de kerkvaders en uit de ignatiaanse traditie alsook tips over hoe bidden. Hiermee kunnen zij dagelijks wat tijd uittrekken voor gebed: thuis, in een kapel, op de bus of in de trein, enz. De hele retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit

Uitprinten

De website en de mails zijn zo gemaakt dat zij makkelijk leesbaar zijn op smartphones en tablets. Één druk op de knop volstaat om alles uit te printen.

Digitaal én fysiek

Deze website wil digitale en fysieke geloofswereld dichter bij elkaar brengen. Daarom worden de deelnemers uitgenodigd om hun ervaringen te delen. Dit kan via een digitaal gastenboek. Ook worden er op meer dan 50 plaatsen in Nederland en Vlaanderen uitwisselingsgroepjes georganiseerd waar mensen in levende lijve samen komen. Deelnemers kunnen ook zelf zo’n groepje vormen in hun parochie, gemeenschap, gebedsgroep, bijbelgroep enz. De website biedt hiervoor een eenvoudige werkwijze aan.

Inschrijven


De retraite is gratis. Inschrijven doe je door je emailadres op te geven via de website www.ignatiaansbidden.org

Reacties

Anoniem zei…
Ik ben heel blij met dit aanbod.
Het is een unieke kans in een tijd waarin je weinig goede steun kan vinden als je christelijk wil leven.
Ik doe heel graag mee!

Ilse De Voegt zei…
🍀👍🍀zo is dat!!

Meest gelezen

Waarom een jezuïet naar de hemel gaat en een dominicaan naar het vagevuur

Een vreemd mannetje waar iets heel bijzonders van uitgaat - feest van de gedaanteverandering:

Luister naar audioboek van Nikolaas Sintobin sj over ignatiaanse spiritualiteit

Vier de heilige Ignatius met een lied