Coronavirus en gehoorzaamheid aan God: gesprek tussen Rick Timmermans en Nikolaas Sintobin sj


Een spirituele blik op de pandemie van het coronavirus: gesprek tussen Rick Timmermans en Nikolaas Sintobin sj.

Reacties

Anoniem zei…
Het handen wassen is duidelijk maar waar ik niet op bedacht was dat er pesterijen zouden opduiken op FB. De een sloot aan bij de ander, al kennen ze me niet.
Zomaar zwart gemaakt; je bent iemand anders etc.Ik ben moe, verbaast, verdrietig.Dit gebruiken ze dus bij kinderen,jonge mensen maar op ook anderen terwijl het virus werkt.
Dus raad gevraagd. Dit doet het ook met mensen. Slaat het op gehoorzaam ...?
Unknown zei…
Bedankt voor deze insteek. We kunnen allemaal ons eigen idee over alles hebben, we kunnen pas het resultaat aantonen als we allemaal maar gedaan hebben wat we konden, maar ook moest. Laat ons ook niet vergeten dat Ignatius leefde in een heel andere tijd. Een andere tijd met een andere tijdsgeest. Waar despoten heersten en de zo gekoesterde vrijheid quasi onbestaande was. Wat er ook onbestaande was, dat was de hygiëne en de de gezondheidszorg. Toen waren de voor nu banale aandoeningen een kwestie van leven en dood. Dat gehoorzaamheid zo gekoesterd werd in deze context vind ik net zo verwonderlijk. Ignatius erkende dus toen meer dan een ander de macht van de machteloosheid en kon zich daar zomaar bij neerleggen. Ja, dat is wat ik een voorbeeld noem!

Meest gelezen

Als Ignatius van Loyola zich gaat bemoeien met het coronavirus

Het verschil tussen echte en bedrieglijke godsdienst, ook in tijden van coronavirus

Bijzonder ignatiaans levensgebed in tijden van het coronavirus

Hoe God op het spoor komen temidden het coronavirus - homilie (video) van Nikolaas Sintobin sj - 4de zondag van de 40-dagentijd