Gaat dit over karma, een goed sterrenbeeld ... of nog iets heel anders?


Sommigen lijken voor het geluk geboren. Een goede karma? Een goed sterrenbeeld? Christenen spreken over Voorzienigheid. Of nog, zeggen - en geloven - dat de mens wikt maar dat God beschikt.
Wat is die Voorzienigheid? Het leven op aarde kan zo hard zijn …
Gaat het enkel over geluk of ongeluk? Over "leuk" of "niet leuk"? Of moeten we verder en dieper gaan? Soms tegen beter weten in. Geloven dat God het beste met ons voor heeft. Dat Hij recht schrijft op onze kromme lijnen. Niettegenstaande alles.
Geloof jij daarin? Durf jij daarin te geloven? Ook als de uitkomst héél verschillend is van wat je gehoopt had?


Reacties

Truus van Dam zei…
Leuk fimpje , ik geloof nog steeds dat God het goede met ons voor heeft. Alleen met de Covid 19 isdat wel moeilijk te geloven. Het leven wordsteeds harder,mensen raken hun baan kwijt. En wij ouderen zien de jaren aan ons voorbij tikken zonder leuke dingen te doen. Zelfs onze kroonjaren lopen in de soep 70 jaar en 50 jaar getrouwd. Gelukkig kunnen we nog wel iets leuks doen met de kinderen en kleinkinderen en aanhang. Maar uit eten kunnen we misschien wel vergeten. Maar het is nog geen decenber we wachten maar af.
e.harland-hazebroek zei…
Geweldig.....dank u wel, had ik net nodig !!!
Echt.
Carla zei…
Een fijn leven, gezonde kinderen, geen verdeelde samenleving, geen angst , de mens heeft verlangens en hoop. God zij met ons op welke manier dan ook.
M. Bauer-Janssen zei…
Maar wordt ons niet gezegd dat we niet (alleen) voor dít leven moeten leven? Is het niet de bedoeling om ondanks het lijden de boodschap van hoop en de liefde van God te blijven doorgeven? Volgens mij vertelde Jezus ons dat het lijden in de wereld alleen maar zal toenemen, dus óók ons lijden, maar dat uiteindelijk Hij het laatste woord heeft. Ik denk dat we niet moeten streven naar een zo gezond en gelukkig mogelijk leven, maar naar een leven dat zo goed als we kunnen, Gods liefde (en geduld en vriendelijkheid en gastvrijheid en vergevingsgezindheid en hoop en vertrouwen...) uit te dragen.

Meest gelezen

Vier tips van Ignatius van Loyola over leven met het coronavirus

Bijzondere plekjes om God te vinden

Het verschil tussen echte en bedrieglijke godsdienst, ook in tijden van coronavirus