Weigeren om wakker te worden


De voorbije tijd postte ik regelmatig citaten van Anthony de Mello sj (+ 1987), een Indische medebroeder. In onderstaande video hoort u deze grote geestelijke leider viva voce.

Hij heeft het over wakker worden en over weigeren om wakker te worden. Leek me net goed op deze tweede zondag van de vasten. Hij spreekt een makkelijk te verstaan Indisch Engels.


Een uitvoerige collectie van video’s met Anthony de Mello sj vindt u op dit Youtube-kanaal.

Reacties

Déanna Leenaers zei…
Zeer waardevol maar toch spijtig dat de nederlandse vertaling er niet onder staat...Mijn engels is zeer beperkt...en ik begrijp dus de finesse niet altijd.
Toch dank!
Déanna
Beste Déanna,

Ik heb alle sympathie voor uw voorstel. Ik zou het maar wat graag doen. Maar dat zou vele uren werk vragen en die tijd heb ik echt niet ter beschikking.

Hopelijk heeft u er toch een graantje van kunnen meepikken.

Mooie zondag toegewenst!
Tim Tuerlinckx zei…
Beste Déanna,

Hierbij een link naar een versie met ondertitels.

http://youtu.be/hJDKgrktUcg

Probeer zeker ook eens de mogelijkheid om door Youtube zelf ondertitels te laten genereren (die je dan ook nog eens kan laten vertalen). Uiteraard is dat niet altijd even 'juist'.

Nog een mooie zondag op weg naar Pasen toegewenst.
Anoniem zei…
Déanna, dit is wat ik er uit heb opgemaakt: wij willen eigenlijk geen genezing, verlossing, we willen blijven dommelen in onze genotzucht, in ons ego, in onze oude natuurlijke, driftmatige, -zuchten-mens, blijven bij het zuchte of tochten van het hart, en het enige dat we van God ten diepste vragen is ons speelgoed te repareren: geef me mijn vrouw terug, geef me viagra enz. net waar je persoonlijk gevoelig voor bent, geld, roem, macht, schoonheid, fysieke jeugd, sex wat ook.
Mezelf kennende kan ik niet anders dan hem gelijk geven. Het is beschamend, maar nog beschamender zou het zijn dat te ontkennen. In feite is het wel rampzalig dat ik zo ben, want welke waarde ken ik dan toe aan Jezus' zelfoffer? Hij die mij verlossen wil ten koste van zijn eigen jonge, krachtige, wonderschone en goddelijke leven, tegen Hem zeg ik: laat maar zitten, ik blijf liever bij mijn oude Adam, het is goed zo, liever mij niet bekleden met de nieuwe want het uitkleden en ontmantelen van de oude of afkicken van de dingen en van jezelf doet even pijn. Lamaslape, ja dat is het. Johannes van het Kruis heeft het daar ook al over: bijna niemand komt er toe zich te verheffen van het warme bed van de genoegens. Maar ja, dan komt de laatste dag hè? En wat moet je dan zeggen als God vraagt wat je gedaan hebt met je kennis van het NT, van Jezus, met je tijd vanaf je bekering? Ik vrees dat je je er niet uit kunt redden door te zeggen: U heeft mij de kracht niet gegeven. Gelukkig maar dat we nooit mogen wanhopen aan onze redding en dat we mogen geloven dat er altijd nog tijd is, altijd opnieuw weer tijd. Vandaag is er weer tijd. God geef mij de kracht nu op te staan en dank u voor dat filmpje, en de wake-up call. Hoeveel zal ik er nog nodig hebben? En ook dank u dat u mij het werk 'Leven van de maagdelijke Moeder van God Maria', van Maria van Agreda in handen gespeeld heeft, dat komt echt van U.

Meest gelezen

Je vertelt het beter zélf!

Voorwaarde om volmaakt te worden

Verzet je tegen het uitdoven van het licht