Jezuïeten Lage Landen gaan nieuwe wegen uit


Onderstaande tekst werd vandaag vrijgegeven, ivm de koerswijzing voor het Ignatiushuis in Amsterdam, en ruimer voor het werk van de jezuïeten in Nederland en Vlaanderen in het domein van de ignatiaanse spiritualiteit.

10 januari 2014


Jezuïeten Lage Landen gaan nieuwe wegen

De Nederlandse en Vlaamse jezuïeten maken van Amsterdam  hun nieuwe uitvalsbasis voor ignatiaanse spiritualiteit.


Vanuit het Ignatiushuis in Amsterdam zal een nieuwe ploeg van jezuïeten  en medewerkers een volledig nieuw aanbod doen, gericht op diverse groepen in Kerk en samenleving. Het concept van cursuscentrum, met vooraf ontwikkeld cursusaanbod, wordt losgelaten. In de plaats daarvan komt een “atelierformule”. Vertrekkende van ingrediënten uit de jezuïtische en ignatiaanse traditie zullen trainingen op maat worden uitgewerkt voor geïnteresseerde groepen  in Nederland en Vlaanderen: geloofsvorming, communicatietechniek, Geestelijke Oefeningen, keuzes maken, beroepsspiritualiteit, gebedstraining, onderscheiding van de geesten, enz.  Bijzondere aandacht zal hierbij worden besteed aan interdisciplinariteit en interactiviteit. Internet wordt een gepriviligieerd medium. Het programma-aanbod van het oude Ignatiushuis eindigt op 1 februari 2014. 

Op 1 oktober 2014 gaat het nieuwe Jezuïeten Platform Ignatiaanse Spiritualiteit Lage Landen van start.


Meer info op www.jezuieten.org

Reacties

Anoniem zei…
Super Hartelijk Dank U Pastor Nikolaas Sintobin SJ voor delen met ons met Super Inspirerende informatie en wijsheid.
embharland zei…
Te hopen dat er mogelijkheden zijn voor mensen die moeilijk of niet kunnen lopen. Aks dat niet kan een weloverwogen retraite op internet.
Anoniem zei…
aanvulling alstublieft op reactie van 10 januari 2014, 11:15, thema: enthousiasme voor super nieuwe en inspirerende als altijd "wegen voor Jezuïeten werken".
Alstublieft delen met een idee:
1. Gisteren op Ned.tv, programma, "Gebroeders Das" , twee heren met vooruitziende visie,
en ontwerpen produceren.Bijvoorbeeld: "huizen van staal" dat heel geschikt zouden zijn voor/na "rampen gebieden", overal in de wereld,
en andere "huis gemaakt van staal" met anker en drijf mogelijkheid op water, dat heel geschikt zou zijn voor Nederland.
toelichting: In jaar 2011, heb ik gelezen dat Nederland gestadig zakt.
Wetenschappers en bestuurders in Nederland weten dat. De mate dat heel Nederland zakt betekent over cá 100 jaar is Nederland onder water gedompeld.
redeneren: die ontwerp van huizen die op water kunnen drijven, met anker verankerd, productie opstarten,
en daar waar nodig is op dit moment aanbieden, geproduceerde huizen .

Voor jongeren, en wetenschap en deskundige op alle gebieden, en van zon energie, zelf onderhoudend gebouwen, duurzaam, gaan bouwen, is werk gelegenheid.
In Nederland is een groot staal producent, dat ook staal voor huizen bouw ontwikkelde (heb ik gelezen),
Anoniem zei…
alstublieft aanvulling op reactie van 10 januari 2014, 12:42, thema: "vooruitgang in Nederland".
informatie in Nieuwsbrief, uitnodiging voor allen belangstellenden van MVO Nederland (MVO = maatschappelijk verantwoord ondernemen) ,
datum : donderdag 30 januari, in Utrecht, in Beatrixgebouw van de Jaarbeurs op traditionele Nieuwjaarsevent, titel : " Ambitie 2020 Nederland als duurzaamste stad van de wereld"
gast: Zijne Majesteit Koning Willem Alexander.
Anoniem zei…
aanvulling a.u.b. voor 10/01/14, 23:55, "vooruitgang".
Op Ned.tv, zojuist, "omroep...", is informatie met beeld en bewondering van wetenschap: Astronomie, Wiskunde, Geometry, Optica, Scheikunde, Mineralen en et cetera, dat met dat Religie is verweven, en in deze toegeschreven".
n.a.v. mijn redeneren:
In Rooms Katholieke Kerk geschiedenis, zijn ook vele wetenschappers die bijdragen leverden aan verruiming van menselijke "voorstelling van de wereld omheen".
Ignatius van Loyola in 1540, Orde van Jezuïeten, God te vinden en te dienen in alle dingen, religieus leven in de Sociëteit van Jezus, bevorderen van gerechtigheid, dienen in barmhartigheid, onderscheiding van de geesten, geloofsvorming, geestelijke oefeningen, keuzes maken, beroepsspiritualiteit, gebedstraining, studies en bijdragen aan alle "wetenschappen".

" The basic principle of life, which is complementarity " " To Complement And Not To Compete" .
Rooms Katholieke Kerk met Orde van Jezuïeten heeft Immense bijdragen geleverd en continu bijdraagt aan LIEFDE. LIEFDE is cement van Universum, en: LIEFDE DELEN is GOD EN UNIVERSUM uitstralen.
Anoniem zei…
Prachtig initiatief! Betere inzet van mensen en middelen en de mogelijkheid een sterkere nabijheid bij veel meer mensen. Er ontstaat een meer mobiele gewijde ruimte en een levendigere diepgang. Kijk uit naar de nieuwe opzet. Groetjes, Sonja.

Meest gelezen

Waarom zoveel mensen aanstoot nemen aan de Kerk

Wenken voor de dagelijkse omgang met de duivel (1/4)

Drie maal drie tips voor een intense 40-dagentijd

Boodschap voor mensen die zichzelf voor goede christenen houden