Een eenvoudig (?) recept van Ignatius van Loyola om heilig te worden


Slechts heel weinig mensen beseffen wat God met hen zou kunnen doen indien ze zich aan Hem zouden toevertrouwen en zich door zijn genade lieten kneden. Een dikke en vormeloze boomstam zou nooit geloven dat hij een beeld zou kunnen worden dat bewonderd wordt als een wonder van vakmanschap; hij zou zich nooit onderwerpen aan de beitel van de beeldhouwer die met zijn genie ziet wat hij er van kan maken. Vele mensen die we kennen leven eigenlijk amper als christenen. Ze snappen niet dat ze heilig zouden worden, mochten ze toelaten dat Gods genade hen vormt en mochten ze zijn plannen niet dwarsbomen door weerstand te bieden aan wat Hij wil doen.”

Ignatius van Loyola

Reacties

embharland1970@gmail.com zei…
Af en toe is het duidelijk welke kant je niet op moet, maar de weg kruist zo vaak dat je maar rechtsaf gaat - gemakkelijker dan de oversteek naar links.tegenzin overwinnen kan echt een wanhoop zijn.
Anoniem zei…
Het ik is het enige dat de beitel een leven lang stomp kan maken zodat God niet op kan schieten. De eigen wil. Als je die maar loslaat dan gaat Gods beitel ineens als een mes door zachte boter. Maar ook dat je eindelijk je wil loslaat is Gods werk. Alsof het God zelf is die heel lang toelaat dat je tegenstribbelt, tot Hij ineens alle belemmeringen in je opruimt. Ook hier denk ik: kairos, door God vastgestelde, bestemde tijd voor alles.
Anoniem zei…
Hartelijk Dank U Pastor Nikolaas Sintobin S.J. voor Inspiratie en Wijsheid met thema: " Een eenvoudig (?) recept van Ignatius van Loyola om heilig worden".
1. voorstel idee a.u.b. In NESTOR een tijdschrift van Unie KBO (Katholieke Bond Ouderen) Senioren tijdschrift,
boven vermelde idee van Ignatius van Loyola, als advertentie opvallend plaatsen,
en misschien ook delen van Ignatius van Loyola spiritualiteit in vaste rubriek? zou bijdrage zijn? voor wijsheid ?
Redenering: KBO is grootste senioren organisatie cá 200.000 leden, is in breedte inspirerend, informerend, behulpzaam, in samenleving in Nederland actief, in alle provincies en in bijna alle woonplaatsen.
Senioren hebben grote en kleinere netwerken, van relaties,
Spiritualiteit van Ignatius van Loyola bijvoegen, aan inspiratie van Katholieke gemeenschap,
een grote vrijwilligers activiteiten ontplooien, met alle vitale jongeren en ouderen personen m/v,
voor Katholieke Kerken bij een ieder in buurt.
redenering: "Je moet nú leven, het wonder van het Leven blijven beleven, en een grote kansen voor fijne activiteiten met Ignatius van Loyola Spiritualiteit.
Anoniem zei…
a.u.b. citeer deel tekst: titel: " To have love for God means to have love for all ".
"......." When I am connected with the seed, God, I naturally find myself becoming an instrument for
God's love reaching out and touching the lives of others.
I will not have love only for a few people, but will have equal love for all.
I will than be in a position to help others too, to get rid of their negativity ".
e.c.
Anoniem zei…
Dank, weerstand wie kent het niet? mensenkunstenaars met openheid en begrip en inzichten in weerstanden ,God mag ze ons geven en ons de moed schenken te vergeven , hen die in Godsnaam macht uitoefende in ons leven...Hij zal het geknakte riet niet breken....met gebed uit Brugge...Mariette

Meest gelezen

Je vertelt het beter zélf!

Voorwaarde om volmaakt te worden