Hoe zeker zijn dat God aan het werk is?
Het is eigen aan God en aan elke goede geest om de ziel te vervullen van ware geestelijke vreugde. 

Ignatius van Loyola

Reacties

Anoniem zei…
Dat is waar!
En spijtig is die ware geestelijke vreugde niet altijd te vinden in onze kerken en kloosters!
Soms denk ik dat ik meer op een begrafenis aanwezig ben, dan in de kerk of klooster waar God ons die vreugde inblaast. Volgens mij als je God goed ervaren en doorvoeld hebt, tot de donkerste nacht toe.
Dan ben je gewoon daarna zo dronken van godsvreugde en liefde dat je niet anders wil dan die vreugde te delen met je medemensen. Ik zou soms liever na de "Heilige Eucharistie", zelfs na een biecht :) op mijn kerkstoel willen springen en applaudisseren voor God! Want als je volhardt door alle moeilijkheden heen, dan besef je hoe geweldig God voor ons is.. Om gelukkig mens te zijn, is God voldoende.. :)
Anoniem zei…
Dank je wel van wat hierboven staat , want het IS waar . Ik zou ook in ene heel mooi willen zingen voor de Heer en nederig op mijn knietjes gaan ,danken en dansen. Jammer dat men denkt dat het door de cultuur komt , dus waar je vandaan komt . Terwijl de H, Geest in mij dat laat gebeuren en heel blij en juichend de Heer wil danken. En dan ben je alle moeilijkheden echt kwijt en zie je zelfs helder waar de oplossingen zijn. God is Goed .

Meest gelezen

Het meest noodzakelijk én het makkelijkst om te vermijden voor de christen

Blijf doorgaan als je door een hel gaat - 10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 8/10