Waarom herhaling niet saai hoeft te zijnDeze tip verschijnt vandaag op www.gewijderuimte.org.

Een herhaling is terugkeren naar een vorige gebedsperiode om Gods bewegingen dieper in je hart te laten doordringen. Door deze herhalingen stemmen we onze openheid  op God fijner af en voelen we scherper aan hoe Hij in ons gebed en in de gebeurtenissen van ons leven tot ons spreekt. Een gebed herhalen leert ons in te zien wie wij echt zijn, en hoe God ons ziet en hoe Hij zichzelf aan ons laat kennen.

Zijn gebed herhalen is een manier om eer te bewijzen aan Gods woord in onze vorige gebedsperiode. We roepen op en overwegen ons vroegere gesprek met Hem die wij beminnen. Het is alsof we tot God zeggen: “Zeg het mij opnieuw: Wat heb ik toen van U mogen horen?” In deze herhaling of voortzetting van ons gebed openen wij ons voor een heilzame aanwezigheid die dikwijls de droefheid en verwarring geneest die we in ons eerste gebed hadden ervaren.

Bij zo’n herhaling wordt niet alleen de vertroosting (vreugde, warmte, vrede) intenser, maar veranderen de negatieve gevoelens (pijn, droefheid, verwarring) dikwijls in het onderkennen en aanvaarden van Gods plan met ons.


Jacqueline Syrup Bergan en Marie Schwan, CSJ

Reacties

zosti zei…
Het doet me weer deugd dit te lezen!

Meest gelezen

Hoe een capucino het verschil kan maken als je van de ene dag op de andere invalide wordt: het getuigenis van Jurjen

Bestaat atheïsme echt? Het antwoord van Lode Van Hecke, abt van Orval

Begeleiding genieten: een dubbelgeschenk (1/4)

Het sterfbed als leessleutel voor de ontmoeting met Jezus - homilie van Nikolaas Sintobin sj