Wat gebeurt er als het antwoord op je gebed “neen” is?


Onderstaande overweging verschijnt vandaag op www.gewijderuimte.org

Wat gebeurt er als het antwoord op een van onze gebeden “neen” is? Dat antwoord krijgen we wel eens. Het gebeurt soms dat wij, als we een “neen” krijgen, dat gemakkelijk aanvaarden. De reden is dat wij iets vroegen dat in feite niet zo belangrijk was. Het gebeurt echter ook dat we een “neen” krijgen terwijl heel ons wezen  een “ja” als antwoord verlangt. Welk effect heeft dat dan op onze relatie met God? Valt die helemaal in duigen? Hangt heel onze relatie met God af van het antwoord dat Hij al dan niet geeft op ons gebed?

…Wij worden uitgenodigd een relatie met God te beleven die erop vertrouwt dat onze gebeden worden gehoord,  maar die niet vraagt dat onze gebeden verhoord worden. Wij worden uitgenodigd een relatie te beleven die erop vertrouwt dat God onze gebeden kan verhoren;  tezelfdertijd worden wij echter  uitgenodigd een relatie te beleven van volledige overgave aan Gods weg. De relatie waartoe wij uitgenodigd worden is geen verzekeringspolis die ons garandeert dat we verkrijgen wat wij wensen. Toch wordt ons beloofd dat God ons hoort en bij ons zal zijn bij elke stap op onze weg.


Becky Eldredge

Reacties

Het zit elkaar niet in de weg, als je erop vertrouwt dat er precies gebeurt wat nodig is...God is de enige die dat weet.....
Anoniem zei…
Ik ben het eens met Christine. Op een heel genuanceerde manier ziet alleen God precies wat er nodig is en wanneer. Mogelijk zijn onze gebeden wel degelijk verhoord, al herkennen we de genade niet. Gewoonlijk staat hetgeen we zoeken ook veel groter voor onze neus dan we het kunnen waarnemen. Anderzijds gebeurt het soms ook dat ik foute of onmogelijke dingen vraag. Maar dan nog doet God er het zijne mee, en zal het in ons voordeel zijn.
Maar hoe moeilijk is dat te zien als de zon weer achter de wolken verdwijnt ...
Anoniem zei…
je kunt God alleen om geestelijke aangelegenheden iets vragen. En Hij zal alleen tot verhoring overgaan, als dat in het belang van uw ziel is. (als u b.v. na genezing weer in uw
oude zonden zou vervallen, dan geneest Hij niet.)